Freek de Jonge houdt verkiezingsconference

5 december 2016 om 00:00 Nieuws

Freek de Jonge peilt de politieke stemming in opmars naar de Tweede Kamerverkiezingen. Op woensdag 14 december staat hij in Theater De Lampegiet. Geheel toepasselijk draagt zijn show de naam De Peiling. In dit optreden wordt nagedacht, bekritiseerd maar bovenal gelachen!

Nog drie maanden en we mogen weer met z'n allen naar de stembus. Zijn we al weer toe aan de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen? Hoe is het gesteld met onze mening over de politiek? Ons huidige kabinet zal de vier jaar gaan volmaken. Dat is bijzonder, want dat is voor het eerst sinds Balkenende 3! Tijd om alvast samen te evalueren wat het ons heeft gebracht. En wat zal de toekomst ons weer brengen?

Dit is Freeks vijfde verkiezingsconference. Hij reist het hele land door om op alle locaties de politieke stemming te peilen. Hij zet bezoekers op scherp met zijn beroemde, kritische blik op de maatschappij. Hij doet een sterk beroep op de kracht van het denken van de luisteraar. Met geniale woordgrappen en vernuftige doordenkers. Een voorbeeld hiervan is zijn uitspraak dat de statistieken laten zien dat de peiling zorgt voor de juiste stemming bij de verkiezing en de stemming bij de verkiezing voor de onjuiste peiling. Snapt u hem?

Bovendien maakt hij in het theater graag en ruimschoots gebruik van onze zwaar bevochten vrijheid van meningsuiting. Maar gelukkig is de lach de motor achter ieder optreden van Freek. Daarom zal er tijdens De Peiling vooral kostelijk op de dijen worden gekletst. Sinds 2002 verzorgd De Jonge om de vier jaar een conference in aanloop naar de verkiezingen. Dat is hem op het lijf geschreven. Hij verzorgd al sinds 1969 avondvullende theater- en cabaretprogramma's. Dit maakt hem tot een absolute icoon van het Nederlandse cabaret. Tickets á €28,25 zijn te bestellen via www.lampegiet.nl.

advertentie
advertentie