Onderscheidingen en diploma´s voor brandweer Renswoude

6 december 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Tijdens de jaarlijkse brandweeravond in de brandweerkazerne aan de Dorpsstraat waren er enkele jubilarissen en spuitgasten die diploma's in de wacht hadden gesleept.

De diploma´s werden door burgemeester Petra Doornenbal-van der Vlist uitgereikt. Ze wist heel goed wat het betekent om een brandweerman in huis te hebben. De burgemeester, die van huis uit al een duidelijk band met de brandweer had, zo bleek wel uit haar speech, was erg ingenomen geweest met haar eerste kennismaking met de brandweer.

WATERGORDIJN ,,Ik was blij dat er voor mijn installatie geen rijtuig met paarden werd gebruikt. Toen dat mooie, grote rode voertuig van de brandweer bij de Hof verscheen, voelde ik me meteen op mijn gemak.

Bijzonder was ook het grote watergordijn bij de entree van de gemeente, bij het kasteel. Ook de eerste brand, bij de kasteelboerderij, heeft duidelijk gemaakt dat u weet wat snel en adequaat optreden is.

Voor wat betreft de huisvesting kan ik meedelen, dat er in 2017 een nieuw gesprek gepland staat", zo merkte burgemeester Doornenbal op. Ze stelde dat de ondersteuning van partners heel belangrijk is, zodat het thuisfront bij dit werk achter je staat.

UITREIKING Hierna ging ze over tot de uitreiking van diploma's en het opspelden van onderscheidingen. Gert van Donselaar had de opleiding van bevelvoerder in een jaar afgerond. "We hopen nog vele jaren te genieten van jouw inbreng", aldus de burgemeester. Ook Jan van den Brink was bevelvoerder geworden en daarnaast tien jaar actief bij de brandweer. Ruud Randewijk, was twaalfeneenhalf jaar actief bij de brandweer. Voor hem waren er een medaille en een oorkonde.

advertentie
advertentie