´Swingend optreden bij Ons Genoegen´

31 januari 2017 om 00:00 Nieuws

Traditionele bigbandmuziek, funk en soul

RENSWOUDE De bigbands 'Swing 'n Crows' uit Renswoude en 'Later Als Je Big Band' uit Achterveld traden zaterdagavond op in gebouw 't Podium van Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude.

Beide bigbands stonden onder leiding van Frans Mineur, die zelf drummer is bij de Koninklijke Luchtmacht Kapel. Op het programma van beide bigbands stonden, naast de traditionele bigbandmuziek, ook funk en soul.

GEVARIEERD De liefhebbers van deze muziek kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Ron Versteeg heette de aanwezigen welkom en was blij met de grote belangstelling. Versteeg: ,,Leuk dat u er bent, ik hoop dat u geniet van het programma".

29Het programma werd geopend met ´Mercy, mercy, mercy´ van Birdy Rids, waarin de gitaarsolo opviel. Dirigent Frans Mineur merkte op dat de aanwezigen meegenomen zouden worden door tal van funk en soul nummers.

Ook de vertolking van ´Feels so Good´, met een trompetsolo van Maurice, werd door het publiek gewaardeerd. Net als ´Human Nature´ van Michael Jackson en ´Tower of Power´.

Na het langdurige applaus van de bezoekers volgde nog een toegift.

Na de pauze was het de beurt aan ´Later Als Je Big Band´ uit Achterveld. Ook zij lieten het publiek een keur aan nummers horen. De uitvoeringen van ´Black Coffee´ en ´Birdland´, maar ook ´Don't know why´ werden tijdens dit concert van de twee bigbands aan de toeschouwers voorgeschoteld.

De bezoekers kwamen uit de regio en uit Renswoude. Zij maakten kennis met bigband muziek, waarop volgens velen een vervolg moet komen.

Als het aan Ron Versteeg ligt komt er volgend jaar weer één, afgaande op de reacties van het publiek. ,,Het heeft echt genoten van een prachtige muziekavond van twee klassebigbands´´.

advertentie
advertentie