Opnieuw winst voor Scherpenzeelse tafeltennissers

8 februari 2017 om 00:00 Sport

T.V.S. wint ook de tweede wedstrijd thuis tegen Woerden.

In de tweede speelronde stond de thuiswedstrijd tegen koploper Woerden op het programma, de gasten hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen maar leden een vrij kansloze 7-3 nederlaag tegen de Scherpenzeelse formatie, waarin Rein Schellingerhout een basisplaats had. Alleen de sterke Woerdenaar Marinus zorgde persoonlijk voor de drie tegenpunten die werden gescoord.

De openingspartij waarin Jan van de Beek uitkwam tegen Dennis Marinus bleek achteraf de spannendste en de enige partij te zijn waarin de volle vijf games moesten worden gespeeld. Na winst in de eerste game nam Marinus een 2-1 voorsprong maar door game vier met 11/8 te winnen was een beslissende game noodzakelijk en daarin trok Marinus met 9/11 aan het langste eind. In de twee partijen die volgden wonnen zowel Edwin Vetkamp als Rein Schellingerhout in vier games van resp. Roman Kuip en Frank van Berkum. In het dubbelspel bleven van de Beek en Vetkamp ongeslagen door met 11/6, 11/6, 10/12 en nogmaals 12/10 te winnen van het duo Marinus / Kuip.

Na de pauze was het Marinus die de achterstand tot een punt terugbracht door in vier games te winnen van Vetkamp. Hierna volgde een serie van drie overwinningen waardoor de stand naar 6-2 werd gebracht. Eerst rekende van de Beek in drie games af met van Berkum en daarna won Schellingerhout, na verlies van de eerste game, vervolgens met 11/6, 11/4 en 11/8 van Kuip. Ook Vetkamp verloor tegen van Berkum alleen de derde game met 12/14 en boeke zo zijn tweede zege van de avond. In de voorlaatste partij handhaafde Marinus zijn ongeslagen status door ook Schellingerhout in vier games te verslaan, waarna van de Beek in de slotpartij geen problemen kende tegen Kuip en met 11/6, 11/8 en 11/1 de eindstand bepaalde op 7-3.

In de vierde speelronde staat op Maandag 13 Februari opnieuw een thuiswedstrijd in "de Breehoek" tegen V.T.V. uit Nieuwegein op het programma.

advertentie
advertentie