Arnoud Hasselaar heeft nog littekens op zijn been

21 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Hij is op zoek naar mensen die ook een botsing met het betreffende hek hebben gehad.,,Ik vloog letterlijk door de lucht en ben zelfs door een ambulance meegenomen. Drie weken lang was ik minder mobiel. Nog steeds heb ik de littekens van het ongeluk op mijn been staan", vertelt hij.

Na het ongeval klopte hij bij de gemeente Scherpenzeel aan om zijn beklag te doen over de onlogische plek van het 'verraderlijke hekje'. Hij kreeg nul op het rekest.

Vasthoudend als hij is, ging hij huis aan huis in de buurt van het hek en vroeg om handtekeningen van buurtbewoners om zijn zaak te onderbouwen. ,,Er blijken namelijk geregeld fietsers tegen dat hek te botsen, met diverse verwondingen tot gevolg.

KLACHT Bij de gemeente bleek hier echter geen registratie van te zijn. Reden voor hen om mijn klacht niet te honoreren. Daarom wil ik door dit artikel mede-slachtoffers vinden, met als doel het verplaatsen of verwijderen van dit bewuste hekje".

Hasselaar is zelfstandig ondernemer en heeft door het ongeluk in juli 2016 diverse weken minder goed kunnen werken. Ook nu hij weer geregeld op de racefiets stapt, merkt hij dat zijn rug protesteert. Een gevolg van zijn ongeluk op de Stationsweg in Scherpenzeel, daarvan is hij overtuigd. De gemeente Scherpenzeel gebruikt onder meer als argument om de claim van Hasselaar niet toe te kennen, dat hij zou moeten weten dat hij ter hoogte van het hek in de bebouwde kom is aanbeland. ,,En daar, zo meent de gemeente, moet je alerter zijn op onverwachte situaties. De plek waar het hek staat, ervaar je als fietser of wandelaar absoluut niet als bebouwde kom. Het hek is geplaatst voor een parkeerhaven, waarbij een informatiebord staat en waar plaats is voor twee auto's. Het doel van het reflecterende hek op die plaats ontgaat mij.

MOGELIJK GEVAARLIJK Een kennis van mij die verkeerskundige is, duidt de situatie ter plekke als onduidelijk en zelfs mogelijk gevaarlijk. Wanneer men de betonnen rand om de parkeerhaven wat zou verleggen, loopt het fietspad vloeiender en heb je als fietser minder te vrezen, verwacht ik", zegt Hasselaar. Er heeft inmiddels een uitgebreide briefwisseling plaatsgevonden tussen Hasselaar en de gemeente Scherpenzeel. ,,Zonder bevredigend resultaat. Daarom heb ik gemeend om een adviseur in de arm te nemen en een claim bij de gemeente neer te leggen. Onder meer voor de vervanging van mijn racefiets die total-loss was na het ongeluk. Tot nu toe hebben we nog geen overeenstemming hierover kunnen bereiken met de gemeente". Hasselaar hoopt dat er meer mensen zijn die zijn nare ervaring delen en hierover contact met hem willen opnemen. Contactgegevens van Hasselaar zijn bij de redactie bekend. De reactie van de gemeente Scherpenzeel op het relaas van Hasselaars is dat er diverse aansprakelijkheidsstellingen zijn afgewezen.

Op dit moment ligt er nog een verzoek van Hasselaar volgens de wet openbaarheid van bestuur om de verkeersplannen voor die plek te overleggen. Dit verzoek is nog in behandeling.

advertentie
advertentie