Anne Schut schoolkampioen voorlezen

28 februari 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Anne Schut, leerling van christelijke basisschool de Stifthorst mocht woensdag namens haar school deelnemen aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Aanvankelijk zou dat in Veenendaal gebeuren, dat viel in het water. Even leek het erop dat Anne haar voorleestalent niet zou kunnen laten horen, al was ze de voorleeskampioen van haar school geworden.

SUPPORTERS Dankzij de school en de bibliotheek in Renswoude kreeg Anne toch nog een mogelijkheid. Daarvoor moest ze wel naar Wijk bij Duurstede, waar ze door een aantal supporters werd ondersteund.

VOORLEESWEDSTRIJD Het was voor Anne wel even wennen in de raadzaal van het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede.

Aan de voorleeswedstrijd in Wijk bij Duurstede werd deelgenomen door elf voorlees-schoolkampioenen. Vast stond dat drie van hen door mochten naar de kwartfinale die op woensdag 8 maart in Amerongen gehouden gaat worden.

Naast de nodige supporters was er een jury om het verhaal te beoordelen. De jury maakt uit wie doorgaat naar de kwartfinale.

De spanning maakt het niet altijd even gemakkelijk om een verhaal goed te verwoorden. Na leuke en mooie verhalen maakte de jury bekend wie als drie besten door gingen naar de kwartfinale.

Op dat moment was de spanning te snijden.

Pech voor Anne Schut, die zo goed haar best gedaan had om met haar verhaal uit Meester Kikker door te gaan naar de volgende ronde.

De finalisten die naar Amerongen gaan zijn De Wegwijzer, De Hoeksteen en De Horn.

advertentie
advertentie