Dames Set Up winnen van Renswouw

26 maart 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag was eindelijk de wedstrijd van Set Up dames 1 tegen Renswouw dames 1. Oorspronkelijk was deze wedstrijd gepland op 28 januari, maar in verband met Back to the Klaveet was de wedstrijd verplaatst naar 25 maart. De dames van Set Up waren er op gebrand om van de buren uit Renswoude te winnen en ze gingen er dan ook vanaf het begin vol tegenaan.

Dat het uiteindelijk een afgetekende 4-0 overwinning zou worden, hadden ze echter niet verwacht. Direct vanaf het begin nam Set Up het initiatief en al snel bouwden ze een voorsprong op van 5 punten. De eerste set werd redelijk eenvoudig met 25-18 gewonnen mede dankzij enkele goede opslagseries, waar de verdediging van Renswouw geen antwoord op had. De 2e set ging lange tijd gelijk op en het kwartje had beide kanten op kunnen vallen, maar wederom door een paar goede opslagen trok Set Up ook deze set naar zich toe. De derde set was nogal rommelig. Door een misverstand tussen de scheidsrechter en de coach van Renswouw verloren beide teams de concentratie en leed Renswouw daar uiteindelijk het meeste onder. Zij gaven een voorsprong van 5 punten weer uit handen waardoor Set Up ook die set kon pakken. De tegenstand van Renswouw was nu gebroken en zonder tot het uiterste te hoeven gaan, pakte Set Up ook de vierde set met 25-20. Met 18 punten uit de laatste 4 wedstrijden is Set Up weer naar de 4e plaats op de ranglijst geklommen.

Omdat de vaste coach, Marco Benne, niet aanwezig was, was de coaching in handen van Michiel Bakker, die vanaf mei a.s. ook de nieuwe trainer/coach wordt. Hij had de tegenstander goed bestudeerd en zijn tactiek daarop aangepast. Michiel: "Ik had gezien dat Renswouw vooral een goede middenaanval had en daarop geanticipeerd door er steeds een tweevrouwsblok tegenover te zetten en dat pakte goed uit."

De volgende thuiswedstrijd is aanstaande zaterdag om 17.30 uur tegen de koploper Waho, maar als de dames dit niveau kunnen vasthouden, zijn ze zeker niet kansloos.