Amerikaans Impressionisme bij CineMec

28 maart 2017 om 00:00 Nieuws

Vaak ontbreekt de tijd om de mooiste internationale topexposities te bezoeken. Gelukkig zijn deze nu vastgelegd in de serie Exhibition on screen en in HD-kwaliteit bij CineMec te bewonderen. Op zondag 2 april ziet u The Artist's Garden: American Impressionism op het grote doek van de bioscoop. Met reizen langs prachtige locaties in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk is deze fascinerende kunstfilm een lust voor het oog.

De film

De kunstfilm is gebaseerd op de prachtige tentoonstelling The Artist's Garden: American Impressionism and the Garden Movement 1870-1920 vanuit het Florence Griswold Museum in Connecticut. In deze expositie wordt het verhaal verteld van de Amerikaanse Impressionisten die een voorbeeld namen aan hun Franse collega's als Renoir en Cézanne, maar toch ook hun eigen weg volgden. Ontdek hoe deze stroming evenveel over Amerika als natie onthult, als over de kunst en creativiteit in het land. Het is een verhaal over het verlangen om de natuur te behouden in een snel verstedelijkende samenleving. Deze fascinerende film voert u mee langs studio's, tuinen en beroemde locaties en is daardoor werkelijk een lust voor het oog.

Amerikaans Impressionisme

Zoals wellicht doet vermoeden, werd het Amerikaans Impressionisme als stroming geïnspireerd door het Franse Impressionisme. Dat werd mede veroorzaakt door de Franse kunsthandelaar Paul Durand-Ruel die in 1886 een deel van zijn verzameling Impressionistische werken naar New York verscheepte. De timing van Durand-Ruel was perfect. Amerika bevond zich in een tijd van industrialisering en verstedelijking waardoor er tegelijkertijd een grote behoefte aan parken en tuinen ontstond. Het behouden

van de natuur werd daardoor één van de onderwerpen die Amerikaanse Impressionisten inspireerde. Zo vertellen hun werken over de periode en de natie waarin zij leefde.

Waar & wanneer

CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen: Zo 2 april 16.00u

Duur : 90 minuten

Tickets: € 12,50 p.p. incl. drankje

Ticket: www.cinemec.nl/events/kunst-the-artists-garden/

Meer kunst & cultuur

Dit seizoen geniet u van de mooiste kunstexposities van musea wereldwijd bij CineMec op het witte doek. Naast The Artist's Garden: American Impressionism vertoont CineMec Botticelli - Inferno op 4 en 9 april. Op 16 en 21 mei ziet u Revolution - New Art for a New World en op 13 en 21 juni Michelangelo - Love & Death. Ga voor meer informatie over kunst bij CineMec naar www.cinemec.nl/events.

advertentie
advertentie