TVS verspeelt voorsprong in de strijd om de titel

29 maart 2017 om 00:00 Sport

Ook in de afgelopen week kwam het vlaggenschip van T.V.S. opnieuw tweemaal in actie en door een overwinning en een nederlaag is een eventueel kampioenschap niet meer zo vanzelfsprekend. In de achtste speelronde werd in en tegen Woerden, net als in de thuiswedstrijd (7-3), een ruime overwinning behaald, nu werd het zelfs 8-2. Jan van de Beek bleef ongeslagen en Dennis Wijsbeek en Rein Schellingerhout wonnen beiden tweemaal, het achtste punt werd behaald door winst in het dubbelspel van Wijsbeek en van de Beek. De tweede wedstrijd was in de negende en voorlaatste speelronde toen men op bezoek ging in Nieuwegein bij het op de derde plaats staande V.T.V., de eerste wedstrijd was nog in een 5-5 gelijkspel geëindigd, en ook nu bleek V.T.V. een lastige horde en moest zelfs de eerste nederlaag van dit seizoen worden geincasseerd.

In de openingspartij was het Jan van de Beek die in vier games won van Ad van Liempt. Daarna ging Rein Schellingerhout in drie games onderruit tegen Sjoerd van Beuzekom, maar Dennis Wijsbeek zette de koploper weer op voorsprong door na een 2-0 achterstand in games vervolgens met 11/4, 11/9 en nogmaals 11/4 te winnen van Frank van de Velde. Het dubbelspel ging echter weer kansloos naar de gastheren die in drie games, 11/4, 11/2 en 11/9 duidelijk te sterk waren voor van de Beek en Wijsbeek waardoor de pauze in ging met 2-2 gelijke stand.

Na de pauze zette van de Beek zijn team voor de derde keer op voorsprong door na een verloren eerste game met 11/3, 12/10 en 11/3 te winnen van van Beuzekom. In de zesde partij leed Wijsbeek een cruciale nederlaag door nipt met 7/11 in de vijfde game te verliezen van van Liempt, ook in de volgende twee partijen verloren Schellingerhout en Wijsbeek hun partij waardoor de gastheren opeens met 5-3 aan de leiding gingen. Van de Beek verkleinde de achterstand door na een regelmatige overwinning, driemaal 11/7, van de Velde te verslaan. Schellingerhout kon in de slotpartij de eerste seizoensnederlaag niet voorkomen want tegen van Liempt werd een duidelijke 3/11, 9/11 en 5/11 nederlaag geleden waardoor de eindstand 6-4 werd voor de "angstgegner" van dit seizoen V.T.V.

In de tiende en laatste speelronde staat op Maandag 10 April de thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande Hilversum op het programma, de uitwedstrijd leverde een 8-2 overwinning op voor de T.V.S.-ers.

advertentie
advertentie