Ark van Noach thema van nieuwe speeltuin

25 april 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De kinderen die in nieuwbouwwijk de Heijhorst wonen, zijn blij. wethouder Tonnis van Dijk opende vrijdagmiddag 21 april hun nieuwe speeltuin met het thema Ark van Noach. Ook de ouders en omwonenden van de speeltuin vinden de speelplek een aanwinst.

Inmiddels is een groot deel van de nieuwe wijk de Heijhorst bewoond, merendeels door jonge gezinnen. In het plan voor de wijk was een speeltuin opgenomen. De buurt werd in de beginfase betrokken bij het ontwerp.

BALONNEN EN SLINGERS Buurtbewoonster Annemieke Bokkers woont vlakbij de speeltuin. Ze was aanwezig bij de informatieavond. ,,We konden kiezen uit drie opties wat het thema betreft. Uiteindelijk heeft de gemeente voor de definitieve indeling van de speeltuin gekozen. Als buurt zijn we blij met hoe het geworden is".

Daarom gaf de buurt de officiële opening vrijdagmiddag een extra feestelijk tintje. De speeltuin was versierd met ballonnen en slingers en de wethouder knipte een lintje door als openingshandeling. Uiteraard was voor een hapje en drankje gezorgd, waar ook de kinderen van mee konden genieten.

De speeltuin bestaat uit een rechthoekig grasveld met een hek eromheen, voor de veiligheid. Gras en perken met planten zorgen voor een ´natuurlijk geheel´. Een speelhuisje, een grasheuvel, een ingegraven rioolbuis en een glijbaan zijn de ingrediënten voor het speeltuintje. Een meterslange giraffennek steekt uit het speelhuisje en geeft goed het thema Ark van Noach weer. ,,Deze week plaatste de gemeente nog twee bankjes van ongeschaafde boomstammen. Dat ziet er natuurlijk uit en is fijn voor de ouders als ze bij hun kinderen willen zitten tijdens het spelen. We missen nog wel iets voor de wat oudere kinderen", geeft Bokkers aan.

VEEL SAMEN Al is het zo dat veel oudere kinderen op het schoolplein van de naastgelegen Wittenbergschool zich kunnen vermaken. Het is niet bekend wie het onderhoud doet van de perken in de speeltuin, maar Bokkers maakt zich geen zorgen. ,,Als buurt kunnen we dat zo oppakken, als blijkt dat er niks gebeurt. In deze buurt doen we veel samen. Echt een gezellige wijk. Zo hebben we inmiddels een buurt-bbq en een nieuwjaarsborrel georganiseerd".

Ook buurtgenoten zonder jonge kinderen vinden de speelplaats een goede toevoeging. Al zijn er die de hoge grasheuvel minder waarderen in verband met verminderd uitzicht. Het alternatief van een parkeerplaats spreekt hen nog minder aan. Parkeerproblemen kent de Heijhorst niet, er is voldoende plaats voor auto's, geven de buurtbewoners aan. Ook het aan- en afrijden van schoolouders rond de Wittenbergschool wordt niet als hinderlijk ervaren. ,,Het is 's morgens en 's middags maar een kwartier druk, met auto's om kinderen te halen en te brengen. Verder is het goed te doen. In het weekend is het hier heerlijk rustig", lacht een buurtbewoonster. Ook de kinderen van de woningen die op dit moment in de afwerkfase zijn, zijn van harte welkom in de nieuwe speeltuin, benadrukken buurtgenoten.

advertentie
advertentie