Mantelzorger, je zult het maar zijn.

25 april 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

WOUDENBERG-SCHERPENZEEL Het Alzheimer Café Woudenberg-Scherpenzeel verzorgt woensdag 10 mei een informatieavond voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp; allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Zorgen voor iemand met dementie neemt veel tijd in beslag waardoor een mantelzorger weinig tijd voor zichzelf over houdt. Hoe gaat u daar mee om en welke zorg kunt u, als mantelzorg, nog aan? Waar kunt u terecht voor ondersteuning?

Vanavond gaan we in gesprek met de Mariska Bergstra, van het Steunpunt Scherpenzeel en Nancy Hooijer van het Steunpunt Woudenberg. Wat mag u verwachten van een Steunpunt Mantelzorg? Hun hulpaanbod bestaat uit het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie of advies, praktische ondersteuning en belangenbehartiging. Hoe werkt dit in de praktijk? Op al uw vragen zullen zij antwoord geven.

Het Alzheimer Café wordt vindt plaats in het Multi Functioneel Centrum de Schans, Schans 33 in Woudenberg. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma is van 19.30 tot 21.00 uur. De toegang en de koffie zijn gratis. De gespreksleiding is in handen Erny de Wildt. Info: 06-866 779 57 of via alzheimerscherpwoud@gmail.com

advertentie
advertentie