Dubbeltoernooi bij TVS opnieuw geslaagd

1 mei 2017 om 00:00 Sport

Joost Corbijn en HarmJan van den Herik winnaars op Dubbeltoernooi bij T.V.S.

Op Maandag 24 April jl. werd bij tafeltennisvereniging T.V.S. een "Dubbeltoernooi" gehouden dat deel uit maakt van het Van Braak Accountants toernooi circuit. Naast de eer van de overwinning en de dagprijzen waren er ook punten te verdienen voor de titel Speler van het Jaar.

Zowel door de Jeugd als door de Senioren werden eerst een aantal ronden gespeeld, om twee gewonnen games, alvorens te komen tot de beslissende finale ronde waarin werd gespeeld volgens het best of five principe. Na elke speelronde vond er volgens schema een verschuiving plaats waardoor er teams ontstonden in een nieuwe samenstelling.

Bij de Jeugd waren bij aanvang van de laatste ronde de verschillen nog klein en ook in de finale wedstrijden waren de teams aan elkaar gewaagd. Pieter Barten en Gerard Westeneng wonnen met 12/10 in de vijfde game van Lars van Bruchem en Emiel Lagerweij en op de andere tafel hadden HarmJan van den Herik en ErnstJan Doorn ook een vijfde game nodig (11/7) om te winnen van Roelof Klok en Tim van Viegen. Door hun overwinning eindigden Harm Jan en ErnstJan resp. op de eerste en tweede plaats en ondanks de nederlaag had Tim, dankzij de twee gewonnen games, genoeg punten om op de derde plaats beslag te leggen.

Bij de Senioren moest in de eerste ronden bij meer dan de helft van de partijen een beslissende game worden gespeeld waarin de verschillen soms erg klein waren. Zo boekten in de tweede ronde titelverdediger John de Weerdt en Erwin Ousoren een mooie overwinning op het duo Rein Schellingerhout/Willem Verwoerd. Ook de overwinning van Joost Corbijn en Corne Marchal in de vijfde ronde op het koppel Jan van de Beek/Serge Hoek was een belangrijke. In de finaleronde wisten Joost Corbijn en Willem Verwoerd met 3-0 te winnen van Aris van Viegen en Wilco Nieuwenhuizen, waardoor de eindoverwinning terecht kwam bij Joost Corbijn en Willem Verwoerd beslag legde op de tweede plaats. De derde plaats was voor Corne Marchal die in de laatste ronde aan de zijde van Elbert Geurtsen met 3-2 won van Erwin Oussoren en John de Weerdt.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in "de Breehoek" om een balletje te slaan. Voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk dan op www.tvsnetpost.nl of op Facebook

advertentie
advertentie