´Betrokkenheid bij ruiters groot´

30 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Uitbreiding Willaerruiters

Doordat zijn dochter lid van de Willaerruiters is, kwam Van den Broek er geregeld. Hij meldde zich aan op het moment dat behoefte was aan een nieuwe voorzitter.

DRIEDUIZEND BEZOEKERS ,,Nu zijn we vijf jaar verder. En is er een dagelijks bestuur met daarboven een stichting. Voor mij en het bestuur was destijds de grootste uitdaging om de begroting sluitend en het liefst positief te krijgen. Dat is inmiddels gelukt. Mede door het organiseren van shetlandponykeuringen, touwtrekwedstrijden en een beachvolleybaltoernooi.

Tijdens onze jaarlijkse menmarathon verwelkomen we bijna drieduizend bezoekers", vertelt hij vol vuur.

De buitenbak, een omheind terrein met zand als ondergrond, is bedoeld om de ruiters de mogelijkheid te geven ook buiten te rijden. De bak ligt echter naast de voetbalvelden van Valleivogels. Er kan een bal over het hek gaan, waarvan een paard kan schrikken. Daarom mijden de ruiters de buitenbak meestal. ,,Zonde van de ruimte. Deze kunnen we goed gebruiken om uit te breiden. Met 130 leden zijn we een vereniging in het dorp om rekening mee te houden", aldus de voorzitter.Dat vonden burgemeester Visser en wethouder Van Dijk tijdens een werkbezoek ook, vertelt Van den Broek. ,,De burgemeester was voorzichtig enthousiast en gaf aan dat onze uitbreiding vast geen probleem zou zijn als we een vergunning zouden aanvragen. Dit bleek toch iets minder soepel te gaan, is onze ervaring. Er moet ruimte zijn om honderd auto's met paardentrailer te kunnen parkeren, volgens de gemeente. Dit is inmiddels gelukt. Onze bedoeling is om hier paardenevenementen te houden, mede om inkomsten te genereren en om de Willaerruiters op de kaart te houden in Nederland".

Communicatieadviseur Marije Bangma van de gemeente Scherpenzeel reageert op de kwestie rondom de Willaerruiters per mail: ,,Op 14 maart is de vergunningaanvraag ingediend, de Omgevingsdienst de Vallei heeft aangegeven dat deze niet compleet was. Op 11 april zijn aanvullende stukken aangeleverd en is de aanvraag door de Omgevingsdienst in behandeling genomen. Deze wordt momenteel getoetst en men verwacht dat er medio juni een besluit valt. Je begrijpt dat de burgemeester geen dingen kan beloven, hiervoor gelden gewoon reguliere procedures". Van den Broek gaat ervan uit dat de vergunning er gaat komen. Daarom stelt hij een bouwcommissie samen. Als alles op de rit is, treedt hij terug als voorzitter en met hem nog enkele bestuursleden. Inmiddels zijn de lege plaatsen weer ingevuld. ,,De betrokkenheid bij de Willaerruiters is groot. 29Als er schoongemaakt moet worden, zijn we in twee uur tijd met elkaar helemaal rond en blinkt alles weer".

advertentie
advertentie