2.600 euro voor project MAMAS

30 mei 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Jeugdvereniging Knipperlicht zette zich dit jaar in voor het project 'Children of the Dawn' van kinderfonds MAMAS. Binnen vierentwintig uur probeerden drie Knipperlichters Kleve in Duitsland te bereiken op een skelter. Voor de MAMAS en hun kinderen werd ruim 2.600 euro opgehaald. Daarmee werd het vooropgestelde doel ruimschoots gehaald.

Ze vertrokken vijdag 26 mei onder aanmoeidigingen van de omstanders vanaf het kerkplein bij de Grote Kerk in Scherpenzeel, op weg naar de overnachtingsplaats in Renkum. Via vlogs op een scherm, Facebook en een GPS-tracker werd het thuisfront op de hoogte gehouden van de vorderingen tijdens de tocht.

FIETSEN NAAR WERK Bram van de Peut zei kort voordat de drie vertrokken: ,,Daniël Versteeg, één van de skelteraars, is als voorbereiding de afgelopen week gaan fietsen naar zijn werk.

Bastiaan Verrips en Alieke van de Weerd, de andere twee skelterrijders, fietsten al vaak. Maar ze gaan het zeker halen. Om hen te ondersteunen en te begeleiden, rijdt er een auto achteraan. Leuk is dat we er met de vlogs via het scherm bijna live bij kunnen zijn."

Naast het volgen van de skeltertocht waren er allerlei activiteiten voor alle leeftijden op het kerkplein en in Philalethes, met als doel een mooi bedrag op te halen voor Kinderfonds MAMAS, het goede doel waar het om draaide.

CONTAINER ,,Ooit opgericht door Nelson Mandela, ondersteunt Kinderfonds MAMAS lokale vrouwen in Zuid-Afrika", legt Maaike Beuker, woordvoerster van het Kinderfonds uit.

,,Deze sterke vrouwen kunnen niet toekijken hoe kinderen in armoede leven en geven dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde, totdat een kind op eigen benen kan staan. Elk van hen richt op eigen initiatief een non-profit organisatie op en Kinderfonds MAMAS helpt hen daarbij financieel.

Wij ondersteunen bijvoorbeeld een vrouw die met haar pensioentje een 'soup-kitchen' is begonnen vanuit een container. Het project dat het Knipperlicht ondersteunt, is het project 'Children of the Dawn' van MAMA Magali, dat kinderen uit kwetsbare gezinnen helpt door hun schooltijd heen te komen, zodat ze een kans hebben op een eerlijke toekomst.

NIET WEGKIJKEN Op dit moment bereiken we 38.000 kinderen per dag in achtentwintig projecten", zegt Beuker. ,,We noemen het MAMA-power. Er zit een bepaalde kracht in deze vrouwen zodat ze opstaan en niet wegkijken. Wij denken dan ook dat deze term weinig uitleg nodig heeft. We zouden deze beweging graag zien groeien. Daarvoor is op structurele basis geld nodig. Het is werk van de lange adem", aldus Maaike Beuker.

Ondanks de warmte op zaterdag haalden de Skelteraars Duitsland aan het einde van de dag.

Wie de vlogs wil terugzien, kan dat doen via de website van de actie: http://knipperlichtactie2017.nl.

advertentie
advertentie