Jaarmarkt Scherpenzeel: Zonovergoten, druk en gezellig

6 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De organisatie kan tevreden terugblikken op de Feestmarkt van dit jaar. Zonovergoten, druk en gezellig waren de trefwoorden die bezoekers en kraamhouders noemden.

De geuren van diverse etenswaren kwamen de bezoeker tegemoet zweven. Wafels, saté, poffertjes, cocosbollen, hotdogs en oliebollen vonden gewillige afnemers. Diverse Scherpenzeelse ondernemers en organisaties presenteerden zich op deze jaarlijkse markt.

SCHOOLPLEIN Zo zette de Glashorstschool zich in om geld in te zamelen voor een nieuw schoolplein, zocht de scouting met spoed extra leiding en knoopten diverse politieke partijen het gesprek aan. Al vroeg in de middag was het een drukte van belang in de Dorpsstraat en de Marktstraat. De standhouders richtten hun plek in en installeerden zich in een makkelijke stoel in afwachting van de mensenmassa's.

De bezoekers kwamen wat traag op gang, rond 16.00 uur werd het levendiger op de markt. De kinderen vermaakten zich prima bij de draaimolen, de bungytrampoline en bij de kramen met spinners, de rage van dit moment. De Glashorstschool bezette met wat ouders een kraam om geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. Deze week valt de beslissing over de nieuwbouw van de school. ,,We willen de gemeente laten zien dat we zelf ook actief bezig zijn om geld in te zamelen voor onze school. Diverse ouders en winkeliers hebben prijzen beschikbaar gesteld. Je kunt bij ons enveloppen trekken, het aantal knikkers raden en nog meer. Enkele moeders hebben zelfs taart gebakken.

HET OUDE DORP Oud Scherpenzeel trok ook de aandacht van veel bezoekers. Met foto's en vrijwilligers die graag vertellen over het oude dorp. Mariska Bergstra van het Vrijwilligerssteunpunt deelde kranten uit en sprak mensen aan over het aanvragen of inzetten als vrijwilligers. Vanuit de kerken waren diverse vertegenwoordigers om met mensen van gedachten te wisselen. De kerktoren werd door dappere bezoekers beklommen. Hiervandaan had men een mooi uitzicht over de feestmarkt. Bij Fotografie Westerduin stond een publiekstrekker. Men kon er op de foto met de auto van General Lee uit de serie The Dukes of Hazzard. Vooral de oudere generatie kent deze auto goed, maar ook de jeugd liet zich graag fotograferen bij deze oldtimer.

Oog in oog met roofvogels, proeven bij diverse standjes en vlechtjes in het haar laten zetten, kinderen genoten volop bij de feestmarkt . Af en toe draaiden alle hoofden om wanneer de Nautilus one man band langskwam in zijn gouden muziekduikboot. De Oranjevereniging Scherpenzeel bemenste een stand, waarin er ook aandacht was voor het Feestje in 't Park op 1 juli. Op de brocantemarkt in de Marktstraat was het snuffelen geblazen. Het aanbod was divers, van brocante tot boeken. De meeste bezoekers kwamen met de fiets, al stonden de straten rond de feestmarkt vol geparkeerde auto's. De feestmarkt is de eerste braderie in deze regio. Er komen mensen uit de verre omgeving van Scherpenzeel op af. De afwisseling in het aanbod en de gemoedelijke sfeer werden woensdagavond door bezoekers van buiten het dorp geroemd.

advertentie
advertentie