´Aan zee was het droog en brak de zon door´

13 juni 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Het was donderdag genieten voor de Zonnebloemgasten van de afdeling RenScherWoude, laat de organisatie weten.

's Morgens werden de deelnemers aan dit dagje uit thuis opgehaald en naar de Breehoek in Scherpenzeel gebracht. Daar vandaan vertrok de bus richting Kijkduin.

ZANDDUINEN Ook vorig jaar ging de Zonnebloem een dagje uit naar Kijkduin en dat was goed bevallen. Voor vertrek heette Dickey Vernig de aanwezigen welkom. Onderweg was er eerst nog wat regen, maar eenmaal in Kijkduin was het droog en begon de zon zich langzaam maar zeker te laten zien.

De bus zette de Zonnebloemgasten en vrijwilligers dicht bij Strandpaviljoen 14 af. Daar werd met man en macht gewerkt aan het bereikbaar maken van de strandpaviljoens.

De dag ervoor waren er, doordat het had gewaaid, enorme zandduinen ontstaan en waren terrasjes en wandelpaden volledig onder zand bedekt. Overal werkten shovels en mannen met de schop die de terrasen van zand ontdeden. Tal van vrijwilligers van het Ouderenfonds stonden bij aankomst al te wachten. Ze staken waar nodig de handen uit de mouwen om de gasten naar het strandpaviljoen te begeleiden. Daar stonden vrijwilligers klaar om de deelnemers te bedienen.

STRANDJUTTER Coördinator Zier van Tichelhoven van het Ouderenfonds heette de aanwezigen welkom in Standtent 14. Rond 12.30 uur volgde de lunch en een advocaatje. De strandjutter, Jan van der Veen, zou ook nog langs komen met zijn accordeon. Wie er zin in had, kon meezingen. ´s Middags kon men het Juttermuseum bezichtigen en opnieuw naar het strand gaan. ,,We hebben hiervoor speciale strandrolstoelen en er zijn vrijwilligers die u graag behulpzaam zijn", aldus Zier. Velen wilden graag even het strand op, genieten van de zee en de golven, even de zilte zeelucht opsnuiven, terwijl andere op het terras bleven, om met elkaar te praten.

SLIPPERS UIT Tussen de middag werd in Strandtent 14 de lunch gebruikt en was er tomatensoep, brood en salade terwijl met als dessert fruit.

Het Juttermuseum kon helaas niet bezichtigd worden, de storm had gezorgd voor zoveel zand bij de ingang dat die niet tijdig weggewerkt kon worden.

De meeste Zonnebloemgasten genoten nog een keer van zee, waar geen in de verte af en toe een schip voorbij voer, terwijl in het noorden de Pier van Scheveningen met het reuzenrad te zien was.

Een enkeling deed even z'n slippers uit en wilde toch even met de voeten het water voelen.

Bij vertrek ontvingen alle gasten een cadeautje van het Ouderenfonds en werd afscheid genomen van Zier en zijn vrijwilligers. Om ongeveer 16.30 uur arriveerde iedereen weer bij de Breehoek. Iedereen werd met auto's naar huis gebracht.

advertentie
advertentie