Lessen Algemene Muzikale Vorming voortaan op woensdagmiddag in de Breehoek

25 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

De cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) start weer in september in de muziekschool Scherpenzeel! AMV is de ideale manier om kinderen uit groep 3, 4 en 5 kennis te laten maken met muziek!

Tijdens de lessen maken we muziek waardoor de kinderen spelenderwijs kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en het notenschrift. Daarnaast leren ze naar muziek te luisteren en wordt hun ritmegevoel ontwikkeld. Zo leren de kinderen al veel over muziek en kunnen ze straks ook makkelijker kiezen welk instrument ze zelf willen gaan spelen.

Tijdens de AMV cursus staat bij iedere les een thema uit de belevingswereld van de kinderen centraal, bijvoorbeeld het weer, dieren of verre landen.

De kinderen krijgen een blokfluit en een muziekboek, aangevuld met werkbladen in een map. Op de werkbladen staan vooral extra liedjes, oefeningen voor het notenlezen en ritmeklappen, maar we gaan ook zelf noten en ritmes noteren.

Zo gaan we stap voor stap op weg in de grote wereld van de muziek. Maar voorop staat natuurlijk het plezier van het zelf muziek maken en het ontdekken van de verschillende aspecten van muziek!

Start van de lessen : september 2017

Data: woensdag 16.15 - 17.00u

25 lessen à €8,- per les

Locatie: De Muziekschool, De Breehoek, Marktstraat 59, Scherpenzeel

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat via sms-scherpenzeel@live.nl. Ook kunt u een aanmeldingsformulier downloaden van onze website www.scherpenzeelmuziek.nl.

Wij kijken er naar uit om uw kind te helpen de eerste stappen te zetten in zijn of haar muzikale ontwikkeling!

advertentie
advertentie