Marie 635 opnieuw Miss CowValley

26 augustus 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vrijdagavond 28 augustus vond de jaarlijkse koeienkeuring en kalvervoorbrengwedstrijd CowValley plaats in manege "'t Willaer", te Scherpenzeel. Om 19.00 uur trapten de kinderen de avond af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon vanaf 20.00 uur de keuring van vaarzen, pinken, middenklasse en oudere koeien. Marie 635 van VOF Groot Nieuwenhuijzen uit Woudenberg stal opnieuw de show en ging naar huis met de titel 'Miss CowValley 2017'.

CowValley wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar deden ruim zestig dieren, verdeeld over twaalf rubrieken, mee aan de koeienshow. Eveneens een dier van VOF Groot Nieuwenhuijzen werd kampioene in de rubriek Vaarzen. In de rubriek Pinken ging VOF van de Glind uit Terschuur met de kampioene naar huis, terwijl VOF van Ginkel uit Scherpenzeel vooraan liep in de rubriek Middenklasse. De later tot Miss CowValley 2017 uitgeroepen Marie 635 blonk uit in de rubriek Oudere Koeien. In de rubriek Kalveren ging Dennis van Ginkel er met de eerste prijs voor exterieur vandoor. Zijn kalf, van wie de familie Van de Lagemaat uit Scherpenzeel de eigenaar is, werd in deze rubriek uitgeroepen tot kampioene.

Cheque voor Boerderij in de Kijker

Ook dit jaar steunde CowValley een goed doel. Met de verloting werd een bedrag opgehaald van €405,--, welke is geschonken aan Boerderij in de Kijker. Deze vereniging gaat het bedrag besteden aan de ontwikkeling van boerderijlessen in de provincie Utrecht. Boerderij in de Kijker heeft het doel de toegankelijkheid van het platteland te vergroten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit bereikt zij door kwalitatief hoogwaardige boerderijlessen aan te bieden aan basisscholen.

advertentie
advertentie