De Dorpsbeuk viert Startfeest

19 september 2017 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Basisschool De Dorpsbeuk vierde vrijdag 15 september zijn Startfeest.

Het Startfeest was een succes en leverde 1.600 euro op voor het nieuwe schoolplein van de Dorpsbeuk. Ouders, kinderen en buurtgenoten bezochten de school vrijdag voor workshops, de verkoop van zelfgemaakte hebbedingetjes en optredens van alle klassen.

NIEUWE TRADITIE Anne Suijdendorp, directeur van de school, kijkt terug op een geslaagde middag en avond. ,,Het Startfeest wordt onze nieuwe traditie. De hoge opkomst, het mooie weer en de gezellige sfeer zorgde voor een fijn feest".

In de omgeving van de school is geflyerd om mensen uit te nodigen voor het startfeest, alle honderdvijftig kinderen en hun ouders en andere familieleden zijn gekomen. Dit jaar werd het Startfeest voor het eerst gehouden. ,,De week voorafgaand aan het feest, was er veel ouderbetrokkenheid in de vorm van gesprekken en meekijken in de klas. We wilden deze intensieve week vrolijk afsluiten en ook hier de ouders weer bij betrekken".

HANDLETTEREN De school spaart voor een nieuw schoolplein. Een grote uitgave waar alle kinderen bij betrokken worden om hieraan bij te dragen. Zo maakten ze versierde zeeppompjes, schilderijtjes, mandjes van papier en sleutelhangers om aan de bezoekers te verkopen. Bij de workshops kon men knutselen aan vlaggetjes, timmeren en handletteren. Ook bingo en Oud Hollandse spelen waren er.

De Sportfederatie was aanwezig om kinderen in aanraking te brengen met diverse sporten. Zo werd er fanatiek een balletje getrapt op het schoolplein. Ook een springkussen ontbrak niet.

GLITTERTATTOO´S Verrassend was het enthousiasme van zowel de meisjes als de jongens over glittertattoo's en nagellak. Verschillende jongens liepen rond met vrolijk gelakte vingernagels en een glimmende tattoo. Gesmuld werd er van diverse lekkernijen, waaronder ook suikerspinnen en cupcakes. Alle groepen gaven een optreden. Zo werd er gerapt en gezongen. De kleuters zongen een kinderliedjesmedley en een leerling die goed kon drummen, vermaakte de bezoekers met zijn ritmische geluid. Een jongen uit groep 8 met de artiestennaam DJ Nick vulde tussen de optredens door de school met muziek.

De Dorpsbeuk bestaat sinds 1980 en is een openbare basisschool met 150 leerlingen. De school vindt het belangrijk om ook voor de buurt een meerwaarde te vormen. ,,We gaan begin oktober beginnen met het plannen maken voor het nieuwe schoolplein. Hierbij betrekken we ook de buurt. Zijn er bijvoorbeeld oudere buurtbewoners die graag een jeu de boules-baan op het plein willen zodat ze zelf ook een keer een balletje kunnen gooien? Of zijn er kinderen uit de buurt die niet op onze school zitten, maar na schooltijd graag op ons plein komen spelen? De opbrengst van dit Startfeest is een mooi begin, we hebben uiteraard nog meer geld nodig wat we onder meer met diverse acties willen bijeenbrengen. Volgend jaar organiseren weer een Startfeest", lacht Suijdendorp. Op de Facebook-pagina van de school zijn foto's te zien van de feestelijkheden.

advertentie
advertentie