Verdienstelijk gelijkspel voor TVS tegen Effect

9 oktober 2017 om 00:00 Sport

In de vierde speelronde behaalde T.V.S. 1, na drie nederlagen, het eerste resultaat te weten een knap gelijkspel in Wijk bij Duurstede tegen middenmoter Effect 1.

In de openingspartij was het Jan van de Beek die tegen de kopman van de gastheren Bjorn Jansen een nederlaag leed in drie games. Edwin Vetkamp trok daarna de stand gelijk door in vier games te winnen van Gert Loef. In de derde partij was het de beurt aan Rein Schellingerhout hij kwam tegen Thom Dikhoff op een 2-1 achterstand maar trok met achtereenvolgens 11/9 en 11/4 in de beslissende vijfde game de winst naar zich toe. In het dubbel leden van de Beek en Vetkamp een kansloze nederlaag met 5/11, 5/11 en 7/11 zodat de pauze in ging met een 2-2 stand.

Na de pauze bracht van de Beek de T.V.S.-ers op voorsprong door tegen Loef de beslissende vijfde game met 11/7 te winnen. Lang kon niet worden genoten van deze voorsprong want Jansen trok via een vlotte zege op Schellingerhout de stand weer gelijk. Vetkamp bracht de leiding weer terug bij de Scherpenzeelse formatie door ook in vijf games te winnen van Dikhoff. De thuisclub trok vervolgens voor de derde keer de stand gelijk want Loef won eenvoudig in drie games van Schellingerhout. In de voorlaatste partij zette van de Beek T.V.S. voor de vierde keer op voorsprong door Dikhoff te verslaan maar ook deze keer kwam Effect weer langszij want kopman Jansen koste het weinig moeite om Vetkamp in de slotpartij met 11/7, 11/3 en 11/7 te verslaan waardoor de eindstand op 5-5 werd bepaald.

In de vijfde speelronde staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma, op Woensdag 11 Oktober moet in Hagestein tegen H.T.V. worden gespeeld.

advertentie
advertentie