´Voor alle vormen van kinderopvang´

24 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Als ik in haar kantoor met Gea Veldhuizen praat over het nieuw te realiseren Kindcentrum Het Borghonk lijkt het haar het beste om even snel op het scherm van haar computer de tekening van de nieuwbouw te bekijken.

Op de nieuwbouwlocatie viel me op dat het gaat om behoorlijk gebouw, met grote raampartijen en twee verdiepingen.

HOKHORST Gea Veldhuizen is in 2004 aan huis in Overberg op kleine schaal gestart met de opvang van kinderen. Op het moment dat de scholen in 2007 buitenschoolse opvang moesten gaan aanbieden, namen ze contact met Gea. Daardoor was de accommodatie in Overberg al snel te klein. Vandaar dat in 2010 besloten werd tot een plek bij het parkeerterrein op de Hokhorst. De peuterspeelzaal kwam er in 2013 bij. Die maakte een flinke groei door.

Als je met Gea praat over de realisering van Het Borghonk, beginnen haar ogen te glinsteren.

In de nieuwbouw zijn er twee ruimten voor dagopvang. ,,Er is plaats voor vierentwintig kinderen. Daarnaast hebben een ruimte voor peuteropvang en voor naschoolse opvang van onderbouwkinderen. Bij de bovenbouwopvang is er plaats voor veertig kinderen", legt Gea uit. In de nieuwbouw zijn slaapkamers, toiletgroepen, een wasgelegenheid en in de centrale entree het kantoor. Gea, wijst ook op de technische ruimte die in de nieuwbouw gerealiseerd wordt. De man van Gea wijst op de duurzame energie die geleverd wordt, ondermeer door een groot aantal zonnepanelen die op het dak gelegd zullen worden.

TUSSENSCHOOLS Gea wijst erop dat Het Borghonk ook tussenschoolse opvang gaat leveren aan de nieuwe christelijke basisschool de Borgwal, die vlak naast Het Borghonk gerealiseerd wordt. Die is er op de bovenverdieping.

Ook is er plek voor zo'n zestig kinderen die naar de buitenschoolse opvang willen komen. Het nieuwe kindcentrum Het Borghonk wordt 12 x 32 meter.

ONDER DE KAP Gea wijst erop dat ze mogelijkheid kregen om grond aan te kopen van de gemeente. ,,Voor ons een unieke kans, iets wat we niet konden laten lopen. Als alles volgens plan verloopt, zit het gebouw voor de Kerst onder de kap. De planning is dat rond de voorjaarsvakantie van 2018 de deuren open kunnen van een modern gebouw , waar alle vormen van kinderopvang gegeven kunnen worden. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Evert van Huigenbos uit Renswoude.

Met enige schroom zegt Gea: ,,Als het straks allemaal klaar is, ben ik trots op deze accommodatie. Het leuke is dat mijn dochter op termijn het stokje van ons wil overnemen. Zij zet zich al volledig in voor de opvang van peuters en kinderen".

Op de huidige locaties werken momenteel veertien personeelsleden.

advertentie
advertentie