Set Up wint overtuigend van Livo

29 oktober 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag wonnen de dames van Volleybalvereniging Set Up '69 overtuigend met 4-0 van Livo D2 uit Duiven. Met deze 5 punten erbij staan ze nu op de eerste plek in de poule. Alleen Pegasus D2, die 1 wedstrijd minder heeft gespeeld kan er nog voorbij komen.

Direct vanaf het begin zette Set Up druk op de wedstrijd om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Ze bouwden een solide voorsprong op, die ze niet meer uit handen gaven. De tweede set was een kopie van de eerste set. Door goede opslagseries van met name Biba Klarenbeek en Nienke van de Wetering werd de verdediging van Livo uit elkaar gespeeld, waardoor ze nauwelijks aan aanvallen toekwamen.

Het is dan vaak lastig om de derde set de concentratie nog vast te houden. Livo kwam iets beter in het spel en de nummer 2 van Livo kwam een aantal keren goed door met haar aanval. In de loop van de set wisten de dames van Set Up toch weer vat op het spel te krijgen. De verdediging sloot beter en Laurette wist de harde aanval van Livo goed te pareren. Set Up wist de set uiteindelijk toch te pakken met 25-21.

Ook de vierde set begon Livo voortvarend. De hele set keek Set Up tegen een achterstand aan. Halverwege de set was de achterstand opgelopen tot 10-15 en Livo dacht toch nog een punt mee te kunnen nemen uit Scherpenzeel. Daar dachten de dames van Set Up gelukkig anders over. Met wederom een goed opslagserie werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van 22-18 en toen was de tegenstand gebroken en pakte Set Up de volle winst.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 11 november om 15.00 uur in De Breehoek.