Vallei Speelgoed gaat voor vruchtbare samenwerking

3 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Speelgoedwinkel Vallei Speelgoed uit Scherpenzeel/ Barneveld werkt sinds kort samen met verloskundigenorganisatie De Vallei. Doel is om kersverse ouders uit de regio kennis te laten maken met leuk, veilig en (maatschappelijk) verantwoord kinderspeelgoed.

Wie Villa Varia in Barneveld al eens heeft bezocht, heeft de kleurrijke winkel van Vallei Speelgoed vast niet over het hoofd gezien. Vallei Speelgoed verkoopt duurzaam, ecologisch en leerzaam speelgoed voor kinderen van 0 - 12 jaar. Want: van elke aankoop gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Voor eigenaars Raymond & Kirsten Ypma één van de randvoorwaarden bij het oprichten van de speelgoedwinkel.

Samenwerking De Vallei

Wat was voor Vallei Speelgoed de reden voor de samenwerking? Mede-eigenaar Raymond Ypma: "Als ouder wil je je kind de best mogelijke start geven. De juiste zwangerschapsbegeleiding is een wezenlijk onderdeel daarvan. Ons educatieve speelgoed, wat vrij is van schadelijke stoffen zoals BPA, PVC en weekmakers, sluit daar perfect bij aan. Het is leerzaam, duurzaam en écht veilig."

Om meer ouders kennis te laten maken met het veilige, maatschappelijk verantwoorde speelgoed, besloten partijen de handen ineen te slaan. Mede-eigenaresse Kirsten Ypma: "Tijdens een eerste goede termijnecho bij verloskundigenpraktijk De Vallei ontvangen alle ouders in spe een goodiebag. Hierin zit o.a. een duurzaam cadeautje én een mooie kortingsvoucher voor Vallei Speelgoed.

Speelgoed van Bartiméus

Vallei Speelgoed gaat nog een stap verder: duurzaam ondernemen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. Raymond: "Veel speelgoed is gemaakt van bamboe of gerecycled hout. Een deel daarvan zelfs door visueel, geestelijk of lichamelijk gehandicapten." Zo is binnenkort het houten speelgoed van Stichting Bartiméus weer verkrijgbaar. Raymond: "Typisch speelgoed met een goed gevoel. Origineel, met liefde gemaakt en superleuk om cadeau te geven."

Steun het goede doel

Van elke euro die in de (web-)winkel wordt besteed, gaat 5 tot 6% naar door Vallei Speelgoed geselecteerde goede doelen: Stichting Kinderen van de Voedselbank en Kinderhospice Binnenveld.

On- en offline verkrijgbaar

Het speelgoed van Vallei Speelgoed is online, maar ook in de shop-in-shop in Villa Varia te Barneveld verkrijgbaar. Online bestellingen kunt u thuis laten bezorgen, of afhalen in de winkel. Woont u in de regio? Dan wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd. Meer informatie vindt u op www.valleispeelgoed.nl.

advertentie
advertentie