Brandweer Scherpenzeel wint regionale brandweerwedstrijd

4 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL De brandweer van Scherpenzeel heeft zaterdag de eerste plaats behaald in de regionale brandweerwedstrijd in Veenendaal. Renswoude behaalde de tweede plaats. In het pand van Vulka aan de Turbinestraat in Veenendaal was een geplande plofkraak op een pinautomaat mislukt. Ook een poging om dan maar met een gestolen voertuig het apparaat te rammen, mislukte. Door de klap en het gebruikte gas ontstond er een brand die doorsloeg naar het magazijn van de winkel.

Terwijl agenten één van de overvallers onder schot hielden, kon de brandweer de brand op gepaste afstand blussen. Na het blussen buiten kon de verdachte worden aangehouden en volgde een binnenaanval in het magazijn en het bovengelegen kantoor. Daar werd door de magazijnmanager 'overgewerkt' samen met zijn secretaresse. Ook deze mensen konden worden gered, zodat het pand werd nageblust en uiteindelijk kon worden geventileerd.

EINDSTAND Op plaats tien eindigde het team uit Lunteren, op plaats negen uit Amerongen, op plaats acht uit Ederveen en op plaats zeven uit Kesteren. Het team uit Elst eindigde op de zesde plek, Rhenen-Achterberg op de vijfde en De Valk op de vierde plek. De top drie bestond uit Harskamp, Renswoude en met op plaats één het team uit Scherpenzeel.

advertentie
advertentie