Koffie voor de Voedselbank!

1 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Lions houden weer DE-waardepuntenactie

Ook dit jaar zullen de Lions Clubs in Nederland weer koffiepunten inzamelen voor de Voedselbank. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele Voedselbanken in Nederland. De actie van vorig jaar leverde ongeveer 110.000 pakken koffie op!

December, met Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling, is bij uitstek een maand van feestelijkheden en gezelligheid. Maar zeker ook van saamhorigheid en verbondenheid. In deze sfeer gunnen we onszelf en elkaar iets extra's; cadeautjes en lekker eten en drinken. In de pakketten van de voedselbank mag daarom de koffie niet ontbreken maar koffie kan niet bederven en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van 40 euro in de week rond moet zoen te komen is een pak koffie vaak veel te duur.

Dit jaar doen ook de Voedselbanken zelf actief mee bij het inzamelen van de waardepunten. Want ondanks het feit dat de Nederlandse economie op volle toeren draait, leven nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Helaas ook in Amersfoort en omstreken. Daarom heeft Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude opnieuw besloten aan deze actie mee te doen. Gedurende de maand december zal deze groots opgezette actie plaats vinden. Koffiebrander Douwe Egberts steunt deze actie opnieuw en zal het eindresultaat met 15 procent verhogen. Tevens neemt DE het transport naar de Voedselbanken voor haar rekening. Op deze manier leveren 500 DE-punten één pak koffie op!

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten in het land. Voor onze regio kunnen de punten in de inzamelboxen worden gedeponeerd die staan bij EMTÉ Renswoude, Jumbo Scherpenzeel, Hoogvliet Woudenberg, Jumbo Woudenberg, Albert Heyn Woudenberg en ESSO Voskuilen in Woudenberg.

Alhoewel deze decemberactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen, komen de pakken koffie ten goede aan de lokale Voedselbanken. Zo ontving Voedselbank Amersfoort vorig jaar 752 pakken koffie deze actie. Wij hopen dat de inwoners van Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude opnieuw kun keukenlaatjes willen omkeren en de DE-punten (liefst geteld) in de verzamelboxen bij de hiervoor genoemde inzameladressen willen deponeren zodat de klanten van de Voedselbanken ook komend jaar kunnen genieten van een heerlijk kopje DE-koffie.

advertentie
advertentie