Groot en gezellig menspektakel bij de Willaerruiters

3 december 2017 om 00:00 Sport

Vrijdag en zaterdag komen vanuit het hele land menners naar de manege van de Willaerruiters voor de vijfde editie van de Kraay indoor kerstmarathon. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden.

De manege van de Willaerruiters is komend weekend weer het toneel voor zinderende mensport. Vrijdagavond is de openingsrubriek voor de jeugd. Sven Woudenberg uit Maarsbergen is een van de deelnemers aan de jeugdrubriek.

Het parcours bestaat uit meerdere doorgangen van twee pionnen met balletjes er op maar ook bevat het parcours drie grote meervoudige hindernissen, waaronder een brug.Vrijdagavond om 18.00 uur start de jeugdrubriek en om 20.00 uur wordt de rubriek tweespan pony verreden. De huidig Nederlands kampioen klasse 4, Cas Hendriks uit Zeeland staat op de startlijst. Hij zal het opnemen tegen 23 andere toppers waaronder Christof Weihe uit het Duitse Minden. Van de Willaerruiters zullen Suzanne Roman, Dianne Legemaat, Gerben van de Berkt en Eveline Roseboom Meel aan de start verschijnen.

Zaterdagochtend wordt het programma om 8.00 uur vervolgd met de rubriek enkelspan pony. Aansluitend de rubriek enkelspan paard en de rubriek tweespan paarden. De deelnemers uit deze rubriek zijn aan elkaar gewaagd. Van de Willaerruiters verschijnt Cees Meel Roseboom met zijn dravers in de ring. Tot slot de rubriek vierspan pony; met een deelnemer uit België en wel Nick Weytjens uit Zutendaal.

Zaterdagavond start de finale om 19.30 uur. De allerbesten van vrijdag en zaterdag zullen in de ring verschijnen. De enige rubriek die nog miste, wordt aan het eind van het programma verreden: de rubriek vierspan paard. Smaakmaker Bruno Taverniers uit België zal het opnemen tegen drie andere vierspan rijders. De organisatie is in haar sas met het mooie deelnemersveld en verheugt zich enorm op de komende editie. Zij hoopt dat er veel bezoekers op het evenement af zullen komen om van de prachtige mensport te komen genieten.

De finale avond is écht een gezellig avondje uit voor het hele gezin. Iedereen is van harte welkom. Er is een hapje en een drankje te verkrijgen. Voor de liefhebbers: Jan Boerkamp is ook dit jaar weer van de partij met zijn vermaarde schnitzels. De toegang is gratis. Aanrader: kom op de fiets naar de manege van de Willaerruiters.

De laatste ontwikkelingen zijn te volgen op de Facebook pagina van de Kraay indoor kerstmarathon Scherpenzeel. Voor meer informatie Eveline Roseboom Meel 06-46893032

advertentie
advertentie