In een rijtuigie ...bij stoeterij Het Zwarte Paerd in Hemrik
In een rijtuigie ...bij stoeterij Het Zwarte Paerd in Hemrik Gerrie Velker

Grote belangstelling voor dagreis Senioren Belangen

19 mei 2018 om 13:39 lokaal Deel je nieuws

Met 2 touringcars die vrijwel tot de laatste plaats waren bezet vertrokken op donderdagmorgen 17 mei bij sporthal De Camp 116 leden van Senioren Belangen voor de jaarlijkse dagreis. 
De reiscommissie had deze keer een bestemming in de provincie Friesland uitgekozen. Om half elf was de eerste bestemming Sneek bereikt. Hier ging men aan boord voor een fraaie rondvaart over de Friese meren. De weergoden werkten gelukkig mee en de deelnemers konden genieten van de mooie natuur en prachtige vergezichten in het weidse landschap. Door de stevige bries op het open water kon men ook nog het gevoel van 'zeemansbenen' ervaren. 

Na een heerlijke lunch aan boord voerde de reis in de middag verder naar stoeterij Het Zwarte Paerd in Hemrik. Hier werd deskundige uitleg gegeven over de wijze waarop paarden getraind worden. Ook kon men, gezeten in een paardenkoetsje, deelnemen aan een oud volksvermaak, namelijk het 'ringsteken'. Dit zorgde voor hilarische situaties, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers. Na afloop was er gelegenheid om een drankje te nuttigen in het restaurant en tevens om een kijkje te nemen in het museum van de stoeterij.
Aan het eind van de middag werd de terugreis naar Woudenberg ondernomen. Halverwege werd de tocht onderbroken om te genieten van een heerlijk diner.in Restaurant De Haas in Elburg.
Zowel de deelnemers als de organisatie kijken met voldoening terug op een zeer geslaagde dag. 

Demonstratie besturen aanspanning stoeterij Het Zwarte Paerd in Hemrik
Vertrek deelnemers dagreis Senioren Belangen bij sporthal De Camp Woudenberg
advertentie
advertentie