kunstwerk
kunstwerk rob van de Bor

KUNSTROUTE RENSWOUDE 9 en 10 OKTOBER

3 augustus 2021 om 11:59 Lokaal Deel je nieuws

Kunstroute weekend in Renswoude op 9 en 10 oktober

Deelnemers kunstroute Renswoude zijn druk met de voorbereidingen voor een nieuwe kunstroute. In het weekend van 9 en 10 oktober worden ateliers, tuinen en huizen weer opengesteld om een diversiteit aan kunst tentoon te stellen.

Joanneke Prins heeft alle jaren deelgenomen. Het afgelopen jaar heeft zij veel tijd besteed aan nieuw werk.  Joanneke heeft lessen gevolgd bij Pim Knaup. Het liefst boetseert zij dieren en kinderen.

Carolien van Daatselaar-André is een kersverse inwoonster van Renswoude en doet voor het eerst mee met de kunstroute. Zij maakt beelden van speksteen, albast en serpentijn die voornamelijk menselijke figuren uitbeelden. Tijdens de kunstroute zal zij haar beelden in huis en tuin exposeren. Ook kunt u een kijkje nemen in haar atelier en zal zij het vervaardigen van een beeld demonstreren.

Peter de Heij is in het afgelopen jaar over gegaan naar abstracte vormen van gelaagd MDF hout. Het houten object krijgt van Peter dezelfde vorm als een beeld uit een steen. Vanuit een idee ontstaat een object dat opgebouwd wordt uit verschillende lagen om zo een 3d gelaagd effect te krijgen. Van elke laag wordt een mal gemaakt die samengevoegd uiteindelijk het object vormt.  Dit hele proces is bijzonder arbeidsintensief maar heel uitdagend.

Marjan Jansen, doet voor de 8e keer mee. Vanaf jonge leeftijd maakt zij aquarellen. De laatste periode is zij steeds meer met kleur gaan werken en de onderwerpen zijn divers.

Marianne van Voorthuizen exposeert op dit moment in de bibliotheek van Renswoude. Zij geeft hier op vrijdagmiddag schilderlessen. Marianne schildert het liefst portretten, jong, oud, van een foto, het maakt niet uit. 

Hennie Blaauwendraat is opnieuw van de partij met haar vrolijke, soms humoristische digitale illustraties.
Marlène Stevers heeft na haar academietijd lessen gevolgd in historische schildertechnieken. Met veel passie en inzet werkt ze aan haar nieuwe thema “End the plastic Soup”!  Haar schilderijen bevatten zoveel details, die moeten echt van dichtbij worden gezien.  

Rob van de Bor kiest dit jaar voor een bijzonder fotografisch thema, abstract en toch puur natuur. Hoe fijn is het om de verwondering met anderen te kunnen delen.

Dat is wat alle kunstenaars graag willen, bezoekers die genieten en verwonderd raken.

Kunstroute Renswoude heeft weer veel te bieden. (www.kunstrouterenswoude.nl facebook: kunstroute Renswoude)

smeltend ijs
aquarel
advertentie
advertentie