Afbeelding
.

De diensten van Xs2more: snel, gedegen en vakkundig

10 augustus 2021 om 15:58 Partnercontent

Werknemers die zich ziek melden. Als u werkgever bent, krijgt u er hoe dan ook mee te maken. Binnen twee weken zullen de meeste van hen de werkzaamheden weer hervatten. Maar helaas komt het ook vaak voor dat zieke werknemers voor langere tijd uit de roulatie blijven. De medewerker en de werkgever horen aan een effectief re-integratietraject te werken, als die situatie zich voordoet. Om de werknemer naar werk te laten terugkeren, zijn er twee manieren. Bij re-integratie eerste spoor gaat die - eventueel in een aangepaste of nieuwe functie - aan de slag bij de huidige werkgever. In het geval van re-integratie tweede spoor krijgt de werknemer een passende nieuwe functie bij een nieuwe werkgever. 

Hebt u als werkgever vraagtekens over het verloop van de re-integratie? En vraagt zich af of u wel de juiste re-integratieadviezen krijgt en of u de juiste stappen zet? Externe begeleiding van de re-integratieadviseurs van Xs2more biedt uitkomst.

Begeleiding en advies 

Soms kunnen er rondom re-integratietrajecten conflicten ontstaan, zoals de precieze betekenis van de term passende werkzaamheden. Ook onenigheid over het aantal re-integratie-uren is aan de orde van de dag. Het komt ook voor dat werkgevers graag van de zieke medewerker af willen en er een dubbele agenda op na houden. In sommige situaties zijn er meningsverschillen over het functioneren. Maar hoe het ook zij, doet u er als werkgever goed aan om u uitvoerig te laten informeren en te laten begeleiden. Op die manier bent u goed voorbereid als er toch een conflict ontstaat en voorkomt u juridische geschillen. 

Re-integratie-experts

Dreigen er problemen met het re-integratietraject binnen uw organisatie? Vanzelfsprekend wilt u voorkomen dat de kwestie uitdraait op een slepend juridisch proces. Het is daarom ontzettend belangrijk om onduidelijkheden en onzekerheden samen te bespreken en om te proberen om op zo goed mogelijke voet te blijven met de medewerker. Elkaar respecteren en proberen elkaars belangen te begrijpen, is daarbij een helpende factor. Een re-integratie-expert van Xs2more kan u bijstaan in dit proces. Deze adviseur is gespecialiseerd in het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid, re-integratie bij arbeidsongeschiktheid en het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager.

Constructieve oplossingen

Er zijn nog meer situaties waarbij u de experts van Xs2more kunt inschakelen. Want zoals de naam al zegt, biedt Xs2more meer. Bij ongewenste omgangsvormen kunt u een externe vertrouwenspersoon van de organisatie raadplegen. Iedere werkomgeving hoort een veilige omgeving te zijn. Maar helaas komt het veelvuldig voor dat de integriteit op de werkvloer door ongewenste omgangsvormen wordt geschaad. Ongewenst gedrag valt onder psychosociale arbeidsbelasting en kan leiden tot (langdurige) uitval. U kunt werknemers die worden geconfronteerd met ongewenst gedrag, na een incident laten opvangen en begeleiden door een gecertificeerde, externe vertrouwenspersoon van Xs2more. Medewerkers die worden gediscrimineerd, gepest of geïntimideerd, zijn hierbij gebaat. De externe vertrouwenspersoon helpt de slachtoffers van ongewenste omgangsvormen in een gegarandeerd vertrouwelijke setting en zoekt samen met hen naar constructieve oplossingen.  

advertentie
advertentie