De AMV-leerlingen leveren hun muzikale bijdrage.
De AMV-leerlingen leveren hun muzikale bijdrage. Adriaan Hosang

Zomerzang jeugd Ons Genoegen

26 juni 2018 om 16:44 lokaal

RENSWOUDE Het jeugdconcert van ruim 25 leerlingen van de Harmonievereniging ´Ons Genoegen´ uit Renswoude stond zaterdag 22 juni in het teken van de zomer. Het was gezellig druk in gebouw 't Podium aan de Nijborg. Ouders, broertjes en zusjes maar ook opa's, oma's, maar ook de wethouders uit Renswoude kwamen om te luisteren naar het jeugdconcert.

Dat alles in het teken van de zomer stond was wel duidelijk. Voor de ingang van gebouw 't Podium een grote stralende zon op de tegels en meteen achter de deur een strandtentje en in de hal strandstoelen, maar ook op het podium diverse strandattributen. De zomerse sferen waren duidelijk aanwezig, al liet te buitentemperatuur het nog wat afweten.

Via dit concert wil de harmonievereniging het publiek in zomerse sferen kennis laten maken met de verschillende opleidingen die er bij ´Ons Genoegen´ zijn. Zo traden leerlingen van de opleiding Algemene Muzikale Vorming (AMV) op, gaf het slagwerkensemble een optreden en lieten het Beginnersorkest en Leerlingenorkest van zich horen. Ron Versteeg praatte het programma aan elkaar en vertelde wat gespeeld ging worden. Het jeugdconcert werd geopend door de slagwerkgroep en direct aansluitend waren het de leerlingen van de AMV groep die lieten horen wat ze in huis hadden. Zo kon men luisteren naar bijvoorbeeld ´Hoedje van papier´ en was er een samenspel tussen moeder en kind. Ook ´Jingle bells´ en ´Bim, bam, bom´ werden vertolkt.

Het beginnersorkest bracht ´Mozart melody´ ten gehore en onder andere een ouverture uit de Wilhelm Tell Opera. Natuurlijk ontbrak de mars niet en na ´The High School´ mars klonk het Europese Volkslied.

Het leerlingenorkest, veelal in korte broek en op slippers, speelde onder andere ´Join the band´. En ´When the Saints´ werd een succes, dankzij het meeklappende publiek.

Organisator Thijs van der Meer kan tevreden terugkijken op een geslaagd en leuk jeugdconcert. Het publiek genoot van het optreden van deze jeugdige muzikanten.

Het leerlingenorkest tijdens het jeugdconcert
Het leerlingenorkest en de AMV leerlingen traden gezamenlijk op
advertentie
advertentie