Henriëtte van Vulpen in gesprek met een klant.
Henriëtte van Vulpen in gesprek met een klant. foto van 't Land

‘Ouderwets genieten’ met Pasen

31 maart 2022 om 09:00 Eten-en-drinken

SCHERPENZEEL Het is lente. Hoog tijd om de tuindeuren open te gooien, de loungeset af te stoffen en het gras te maaien. En ‘ouderwets’ met familie en vrienden van de paasdagen te gaan genieten. Zonder hinder van coronamaatregelen.

In de supermarkten is het al een tijdje duidelijk: tijdens Pasen is er genoeg lekkers om van te genieten.  Van chocolade paaseitjes in alle vormen en maten, traditionele Matzes en luxe feeststollen. Maar Pasen is zoveel meer dan dat. Het zijn uitgelezen dagen om familie weer te zien en de hele dag te genieten van lekker eten en de lentezon. Van uitgebreide kookkunsten tot kant-en-klare borrel. Henriette van Jumbo Scherpenzeel geeft tips.

ONTBIJTEN Begin de paaszondag goed door uitgebreid te ontbijten. Denk aan suikerhaantjes, breekbroden, versgeperste jus d’orange en voor de liefhebber zelfs een feestelijk glaasje bubbels. Maar zet ook eens yoghurt met zelfgemaakte granola en vers fruit, scones en bijvoorbeeld gerookte zalm op tafel om het helemaal af te maken. Niet zo een vroege eter?  Henriette, vers-medewerkster van Jumbo Scherpenzeel, heeft een goede tip deze Pasen: ,,Heb je wel eens gedacht aan een goed verzorgde brunch? Je hoeft echt weinig te doen voor een geweldige paasbrunch. Overheerlijke ragout met kant-en-klare bladerdeeg hapjes en quiche die je zo de oven in schuift om even op te warmen.” En haar specialiteiten zoals Spaanse vleeswarenschotels en tapas maken dat helemaal af. 


NAAR BUITEN En niet geheel onbelangrijk is de aankleding van al dat lekkere eten met een mooi tafelkleed, schattige eierdopjes en vrolijke servetten. Met narcisjes en paastakken haal je de lente gemakkelijk naar binnen. Of misschien nog wel beter: dek de buitentafel. 

Het paasweekend valt laat dit jaar, dus kans op mooi weer is zeker aanwezig. En dat hebben we stiekem best een beetje gemist. Henriette verwacht dan ook dat men de barbecue massaal tevoorschijn haalt: ,,Denk aan samen stokjes rijgen of burgertjes bakken. Maar ook het lange garen van grote stukken vlees of rollades is een trend.”  

ACTIEF Henriette: ,,Vaak is tweede paasdag weer een actieve dag. Mensen willen er graag op uit, ondanks dat alles duurder wordt. Bij Jumbo Scherpenzeel kun je sparen voor hele leuke dagjes uit.” Verschillende soorten musea, pret- en dierenparken. Het aanbod is breed. ,,Mensen letten op de kosten en gaan dus met goed gevulde rugzakken op pad. Boterhammetjes smeren en gaan met die banaan”, aldus de supermarkt medewerkster. ,,Ook leuk om wraps te maken met kipfilet of humus. Of smeer rozijnenbolletjes met oude kaas. Zakje snoep en pakje drinken erbij en klaar ben je. Maar pak ook je rust, die extra vrije dag. Ga bijvoorbeeld eieren zoeken in de tuin met de kinderen en schilder ze samen in mooie kleuren onder het genot van een koud drankje.”


Kinderen bij olifantenfamilie - Dierenpark Amersfoort

PAASTIP ,,Pasen is ook picknicken. Hier in Scherpenzeel hebben we een prachtige omgeving waar veel te doen is. Het dorp ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei en heeft uitvalswegen naar bos en weides. Loop een klompenpad door de natuur, met een goed gevulde picknickmand onder de arm. Met tapasschaaltjes, een kaasplankje, vers fruit en een koud flesje rosé heb je een overheerlijke picknick. En neem voor de kids snackgroente, mueslirepen of zelfgebakken muffins mee. We zijn deze Pasen echt even samen”, tipt Henriette. ,,Sluit tot slot het lange paasweekend goed af en geniet ouderwets van een traditioneel glaasje tokkelroom met slagroom op de bank. Een guilty pleasure!”

Aangeboden Jumbo Scherpenzeel

Afbeelding
Bij Jumbo kun je onder meer sparen voor korting op een paasbezoek aan Dierenpark Amersfoort.
advertentie
advertentie