Spannende finale klein kaliber pistool bij schietvereniging Scherpenzeel.

30 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Zoals gewoonlijk is er ook dit jaar weer een finale gehouden van de interne competitie klein kaliber pistool (KKP) bij de schietvereniging Scherpenzeel. En wel op woensdag 28 oktober. Aan de hand van de ranglijst waren de acht hoogst geplaatste schutters uit de competitie uitgenodigd voor het deelnemen aan de finale.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de hoofdsponsor zijnde "Kluswijs - van Elst" uit Scherpenzeel.

En tevens op de co-sponsor; gasterij / wijnhuis "De Salentein" uit Nijkerk.

Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met flessen wijn, wijnglazen en waardebonnen. Baancommandant die avond was Rein Rotte. Samen met Jan Groenewoud, Goof de Vries en Peter Post voerde hij de regie over de wedstrijd. De acht finalisten waren in volgorde van rangschikking Mark Spee, Frank Niermeijer, Martin Wigtman, Jhon Baan, Kees Bos, Gert Jan Hoolwerf, Ad Verbeek en Ron Broekhuizen.

Deze finale bestond uit een serie van in totaal 20 schoten. En ongeacht de bereikte resultaten in de voorronden begon een ieder met 0 punten. Dus iedereen had gelijke kansen.

Eerst moesten alle schutters twee keer over een serie doen van drie schoten. Dit in elk 150 seconden. Waarna de resultaten benoemd werden. Daarna werden er schot voor schot 14 schoten gedaan. Dit binnen 50 seconden per schot. Tussen de schoten door worden de scores medegedeeld. Dus dat voerde de spanning behoorlijk op.

En na elke twee enkelvoudige schoten viel de laagste schutter af. Na acht schoten viel nieuwkomer Ron Broekhuizen af. Uiteraard jammer, maar hij vond het een prachtige ervaring. Gevolgd door Kees Bos uit. Na het twaalfde schot moest er weer een deelnemer uitvallen. Maar toen bleek dat Martin Wigtman en Ad Verbeek een gelijke stand hadden. Zij moesten barrageschoten lossen. Als eerste schoten zij beiden een 9 en vervolgens beiden een 10. Super dus, maar daarna viel Ad af. Hij schoot een 6 terwijl Martin wederom en 10 tevoorschijn toverde. Daarna viel Frank Niermeijer af. Gevolgd door Martin Wigtman en Mark Spee. Gert Jan Hoolwerf en Jhon Baan moesten uiteindelijk strijden om de eerste plaats. Waarbij Jhon een lichte voorsprong had. Dit was bij hen zelf niet bekend, alleen de oplettende toeschouwers konden dit zien. Nog twee schoten te gaan voor beide mannen. Gert Jan schoot een 9 en een 8, terwijl Jhon twee maal een 10 schoot. Waardoor Jhon Baan de voorsprong dus niet uit handen liet glippen en Kampioen KKP 2015 werd van schietvereniging Scherpenzeel.

advertentie
advertentie