ScherpenzeelDeelt.nl, de nieuwe lokale deelwebsite voor iedereen in de gemeente Scherpenzeel.

Lokaal nieuws

Vanaf vandaag kan iedere inwoner van de gemeente Scherpenzeel terecht op www.ScherpenzeelDeelt.nl. Dé nieuwe lokale deelwebsite die iedereen de mogelijkheid geeft om veilig en vertrouwd spullen, klusjes, hulp, gereedschap en nog veel meer van elkaar te lenen of te huren.

Lokaal delen

ScherpenzeelDeelt is een dochterinitiatief van Stichting HeelNederlandDeelt, een social enterprise, die zich als doel heeft gesteld om de deeleconomie in heel Nederland verder te bevorderen door deze voor iedereen en overal toegankelijk te maken. Kim Tjoa, één van de initiatiefnemers van HeelNederlandDeelt: "Wij zien dat onderling lenen, ruilen of huren met name op lokaal niveau plaats vindt. Daarom krijgen gebruikers via een eigen gemeentelijk deelplatform, zoals ScherpenzeelDeelt.nl, toegang tot de deeleconomie."

Lokale verbinding

ScherpenzeelDeelt verbindt inwoners, maatschappelijke initiatieven, bedrijven, sportclubs, scholen, verenigingen, stichtingen en buurtinitiatieven in de gemeente. "We willen deze verbinding onder andere bereiken via het sluiten van een zogenaamde lokale 'deeldeal', waarin burgers, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke initiatieven de intentie uitspreken actief met elkaar te gaan delen. Máár ook door deze partijen zichtbaar te maken in een online initiatievengids op de website, waar in samenwerking met KrachtinNL de maatschappelijke waarde van deze initiatieven zichtbaar wordt", aldus Laury Zwart, mede-initiatiefnemer van HeelNederlandDeelt.

Help elkaar, verdien of bespaar

Iedereen kan op ScherpenzeelDeelt.nl een gratis account aanmaken en direct starten met het uitlenen, verhuren, ruilen of weggeven van bijvoorbeeld de ladder, de barbecue, een boot, een partytent, een aanhangwagen, fiets of auto die op dat moment stil staat. Zo kan men een zakcentje bijverdienen of juist geld besparen met spullen die anders niet gebruikt zouden worden. Daarnaast kunnen buurtbewoners elkaar via de lokale deelwebsite beter leren kennen en helpen met een tuinklus, het doen van boodschappen, schilderwerk of andere klussen en zorgtaken. Zo versterkt het delen van allerlei zaken de lokale economie, draagt het bij aan een duurzamer milieu en bevordert het de sociale cohesie en verbindingen in de buurt.

advertentie