Tabletcafé XL: de paden op, de lanen in

25 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Nu de vakantie weer aanbreek, gaan veel mensen 'de paden op, de lanen in'. Dicht bij huis of naar verre streken. Een goed moment om hier tijdens Tabletcafé XL aandacht aan te besteden.

De ene keer wil je snel van A naar B een andere keer wil je een mooie route met de auto, op de fiets, of wandelend. Verdwalen willen we niet in een grote stad.

Digitale kaarten met of zonder GPS (global position system) online of offline bieden tal van mogelijkheden. Je hoeft geen kaarten meer in huis te hebben of je druk te maken over de schaal van de kaart. Op eenvoudige wijze kan je de lengte van de routes bepalen en de schaal kan je gemakkelijk aanpassen.

Tijdens Tabletcafé XL besteden we aandacht aan het downloaden van kaarten en plattegronden op je telefoon of tablet, het maken van een route en het navigeren van een bepaalde locatie naar je eigen adres met behulp van een GPS. Ook de vraag wanneer je wel of geen internetverbinding nodig hebt bij het gebruik van kaarten en plattegronden wordt tijdens de avond beantwoord.

Om de week is er TabletCafé in de De Bibliotheek, Kulturhus de Breehoek. In de maand mei zijn er bijeenkomsten op 12 mei en 26 mei, van 10.00 tot 11.30

Tabletcafé XL is op dinsdag 10 mei om 19.30 uur in het Leescafé van de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis. Tabletcafé XL wordt georganiseerd door Seniorweb Scherpenzeel; een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en SWO.

Voor nader informatie: tel 033 2773107 scherpenzeel.seniorweb.nl bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie