Orgel- en panfluitconcert met samenzang in Koepelkerk Renswoude

5 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

In de Koepelkerk in Renswoude wordt op donderdagavond 18 augustus D.V. een muziek- en samenzangavond gehouden. André Knevel (orgel) en Liselotte Rokyta (panfluit) spelen bewerkingen van Psalmen, geestelijke liederen en klassieke muziek. Instrumentale muziek wordt afgewisseld met samenzang.

Organist André Knevel emigreerde in 1975 naar Canada. Hij is kerkorganist en als muziekdocent verbonden aan verschillende christelijke scholen. Hij maakte vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa. Jaarlijks gaat hij op zomertournee door Nederland en Duitsland. Hij staat bekend om zijn improvisatietalent en wordt veel gevraagd voor het begeleiden van koren en solisten. Liselotte Rokyta geldt als een van de belangrijkste niet-roemeense panfluitisten die de Roemeense stijl beheersen. Ze is regelmatig in Roemenië geweest om zich de authentieke speelmanier eigen te maken. Ze werkt veel samen met de organisten André Knevel, Martin Mans en Jaroslav Tuma (Tsjechië) en geeft jaarlijks internationaal tientallen concerten. De getalenteerde panfluitiste heeft een eigen opleidingspraktijk in Nederland, Canada en Tsjechië. Beide musici hebben een groot aantal cd's op hun naam staan.

De heer C. Janse, voorzitter van de stichting Vrienden van de Matthew Henry, vertelt tijdens het appelwoord over de doelstelling en uitvoering het Matthew Henry vertaalproject: het uitgebreide Bijbelcommentaar van Matthew Henry vertalen in hedendaags, prettig leesbaar Indonesisch.

Voor meer informatie zie www.vriendenvandematthewhenry.nl.

Aanvang: 19.30 uur

Toegang: gratis, collecte ten bate van het Matthew Henry-vertaalproject in Indonesië

Hartelijk welkom!

==========================

advertentie
advertentie