Afbeelding
Rechtbank

Jeugdhulpverlener krijgt werkstraf voor ontucht

Lokaal nieuws

WOUDENBERG Een 38-jarige jeugdhulpverlener uit Woudenberg die een 9-jarige jongetje heeft misbruikt, is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 3 dagen gevangenisstraf, 240 uur werkstraf en bijna 6 maanden voorwaardelijk. Het misbruik vond plaats in Woudenberg, Amersfoort, Leusden en Bunschoten.

De Woudenberger heeft ook de ouders van zijn slachtoffer al een schadevergoeding van ongeveer 4000 euro betaald. De rechtbank nam het de Woudenberger zeer kwalijk dat hij, hoewel hij wist dat hij op kinderen viel, toch werk heeft gezocht in de jeugdhulpverlening. Hij was de mentor van de gehandicapte jongen uit Bunschoten. De Woudenberger maakte misbruik van de jongen in de woning van diens ouders, tijdens uitjes naar het zwembad en op een naaktcamping. De officier was ervan overtuigd dat het misbruik jaren heeft geduurd. Maar de rechtbank zag alleen bewijs voor drie keer misbruik.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte oprechte spijt heeft en alles eerlijk aan iedereen heeft verteld. De reclassering achtte de kans op herhaling klein. De Woudenberger volgt een behandeling om zijn pedofilie onder controle te houden. De reclassering adviseerde een voorwaardelijke straf. De officier van justitie had een jaar cel geëist waarvan de helft voorwaardelijk. Langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf vond de rechtbank in deze zaak niet verstandig.

advertentie