Afbeelding
Valleihopper

Regiotaxi wordt Valleihopper

19 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHERPENZEEL Regio FoodValley is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de regiotaxi in de gezamenlijke gemeenten. Het nieuwe vervoer gaat Valleihopper heten. De Valleihopper biedt klanten openbaar vervoer waar gewoon openbaar vervoer geen oplossing is.

Klanten kunnen straks met de Valleihopper naar dezelfde bestemmingen reizen als met de regiotaxi. Voor de reiziger komt er één onafhankelijk loket waar men telefonisch en digitaal informatie kan krijgen en een rit kan reserveren. Voor de gemeente Wageningen verzorgt de Valleihopper ook het leerlingenvervoer vanaf 1 januari. De gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel organiseren het leerlingenvervoer vanaf het schooljaar 2017-2018 met de Valleihopper.

De Valleihopper heeft hetzelfde prijsniveau als de regiotaxi. Wel zal de reiziger gaan betalen voor het aantal kilometers dat gereisd is. Bij de huidige regiotaxi gaat het om een prijs per zone. Een prijs per kilometer is een eerlijke manier om een prijs te berekenen en sluit aan bij de wijze waarop binnen het reguliere openbaar vervoer een prijs berekend wordt. In de praktijk zullen hierdoor sommige ritten iets goedkoper kunnen uitvallen en anderen juist iets duurder.

DUURZAAM Het vervoer van de Valleihopper is gegund aan drie vervoerders: Munckhof, van Driel en Noot. Het contract is voor drie jaar afgesloten. De Valleihopper wordt een duurzame vervoerder. Alle auto's van de Valleihopper rijden op groen-gas of zijn elektrisch.

Voorzitter van de regionale bestuurscommissie, wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede: ,,We willen als regio serieus werk maken van duurzaamheid, ook wat betreft vervoer in onze regio. Naast een goede dienstverlening was duurzaamheid daarom een belangrijke gunningsfactor bij de aanbesteding voor de Valleihopper. Ik ben heel blij met het resultaat."

Regio FoodValley is nog druk bezig met de organisatie van het nieuwe vervoer. Eind oktober 2016 start een uitgebreide informatiecampagne. Pashouders ontvangen persoonlijk bericht over de veranderingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie