Duitse aanval en wederopbouw bij Oud-Scherpenzeel

15 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdagavond 25 oktober organiseert Vereniging Oud-Scherpenzeel een bijeenkomst in partycentrum Boschzicht. De avond wordt grotendeels verzorgd door Martin Wigtman, actief gids bij de Stichting Grebbelinie in 't Vizier. Hij zal een presentatie houden over de Duitse aanval op Scherpenzeel in 1940. Het pad van de Duitse 227-ste Infanterie Divisie wordt gevolgd tot deze gevechtseenheid uiteindelijk in Scherpenzeel terecht komt. Hoe verliep de aanval op de voorposten? Waar bevonden zich de Nederlandse stellingen? Hoe verliep de evacuatie van de bevolking? Aan de hand van afbeeldingen en foto's zal Martin zijn verhaal illustreren.

In de pauze kunt u fotoboeken inkijken en zullen er afbeeldingen over Scherpenzeel en Scherpenzelers in vroeger tijden worden getoond.

Daarna is er een presentatie over de Wederopbouw in Scherpenzeel. Veel huizen en gebouwen werden in de meidagen van 1940 verwoest. Een jaar later werden de eerste wederopgebouwde panden al opgeleverd.

Ook niet-leden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De koffie staat vanaf 19.00 uur klaar op Burgemeester Royaardslaan 4.

advertentie
advertentie