Eerste prijs voor Ons Genoegen tijdens concertconcours

27 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Ons Genoegen Renswoude heeft met 82,8 punten de eerste prijs behaald tijdens het concertconcours in Hoogeveen. "Het harmonieorkest heeft prachtig gemusiceerd en een mooi optreden neergezet", aldus de jury.

Ons Genoegen begon het concours met het inspeelwerk La Rodana van Ferrer Ferrán. Vervolgens speelde het orkest de concourswerken Kebek van Jan van der Roost en The Hounds of Spring van Alfred Reed. De jury beoordeelde deze optredens met 82,3 en 83,3 punten. Het gemiddelde van 82,8 punten was goed voor een eerste prijs. "Een zeer verzorgd en muzikaal optreden", zo gaf de jury aan. "Energiek en overtuigend gespeeld." Als feedback gaf de jury dat het orkest nog kan werken aan ritmiek.

Muzikale lijn doorzetten

Voorzitter Erwin Veldhuizen is tevreden over het concours. "Het was een gezellige dag en ik ben trots op wat we hebben neergezet. Het concours gaat niet alleen om muziek maken, maar ook om de onderlinge gezelligheid en het samen werken naar één doel." Ook dirigent Chris Kok is blij: "De voorbereidingsperiode was erg goed en dat merken we aan het resultaat. Deze lijn wil ik als dirigent absoluut doorzetten."

Niveau toetsen

Ons Genoegen speelt sinds 2001 in de tweede divisie, de een-na-hoogste afdeling van de amateurblaasmuziek. Het orkest gaat iedere vijf jaar op concours van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) om het niveau te laten bevestigen.

Op www.onsgenoegen.org staan het juryrapport en foto's van het optreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie