2016: slechts 1 inbraak op bedrijventerreinen Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude

2 maart 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

De collectieve beveiliging en surveillance op bedrijventerreinen in Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude is uiterst succesvol. In het afgelopen jaar is slechts één maal ingebroken bij de aangesloten ondernemers. Dit meldt de Stichting Collectieve Beveiliging Bedrijfsterreinen Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude bij monde van voorzitter Jan Morren. De stichting coördineert de beveiliging, Securitas voert de daadwerkelijke werkzaamheden uit. Het collectief heeft echter wel te maken met een bedreiging uit onverwachte hoek.

In 2016 kwamen er liefst 245 meldingen binnen bij Securitas. Deze beveiliger surveilleert in de avonduren en weekenden op de verschillende bedrijventerreinen. Vaak (186 keer) betrof het een loos alarm en stonden er nog ramen open na de sluitingstijd. Ook waren er meldingen van verdachte voertuigen en van niet-afgesloten hekken bij bedrijven. Naast surveillance heeft de stichting ingezet op verbeterde camerabeveiliging en dat werkt. De bedrijventerreinen zijn voorzien van een overzichtscamera, kentekencamera en ANPR-camera. Met deze laatste worden kentekens 'live' doorgegeven aan veiligheidspartners zoals de politie. Die kijken mee of het om een verdacht voertuig gaat. Politie en de betrokken gemeenten zijn zeer enthousiast over de collectieve beveiliging en de behaalde resultaten.

Dat de stichting ook een bedreiging kent heeft te maken met concurrerende beveiligingsbedrijven die actief klanten werven op bedrijventerreinen in Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude. Zij bieden een op het eerste oog scherpe aanbieding voor beveiliging, maar deze heeft alleen betrekking op alarmopvolging. Dus nadat er al een inbraak is geweest. Cameratoezicht en actieve surveillance bieden zij niet aan, dat doet alleen de stichting in samenwerking met Securitas. "Het is dan ook belangrijk dat bedrijven zich binnen het collectief van onze stichting blijven verenigen. Dat is de enige garantie dat het cameratoezicht operationeel blijft", vertelt voorzitter Jan Morren. "Versnippering in de beveiliging omdat ondernemers allemaal met een ander bedrijf zaken doen, leidt onherroepelijk tot meer onveiligheid en calamiteiten". De voorzitter voegt er aan toe dat de stichting samen met Securitas ook veruit de voordeligste oplossing biedt. "Tenminste, als je appels met appels vergelijkt, en niet appels met peren".

Meer informatie bij Patrick Donkervoort van Securitas (06 27 09 01 84 of patrick.donkervoort@securitas.nl)

advertentie
advertentie