Prijsuitreikingen bij Schietvereniging Scherpenzeel

28 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 15 november werd bij schietvereniging Scherpenzeel de prijsuitreiking gehouden van de interne competities geweer en die van zwartkruitrevolver.

Het afgelopen jaar hadden de deelnemers bij elke discipline vijf interne wedstrijden geschoten. Deze wedstrijden waren door de wedstrijd-commissie beoordeeld en daarvan is een eindstand gemaakt. Deze werden die avond bekend gemaakt. Naast de disciplines kleinkaliber-geweer, kleinkaliberkarabijn en grootkalibergeweer (dit alles zowel knielend als liggend) waren dit jaar voor het eerst ook de discipline kleinkaliber-geweer optiek zittend en de discipline zwartkruitrevolver in het aanbod van interne competities opgenomen.

Er stond een tafel met prachtige prijzen te pronken. De sponsor voor deze prijsuitreikingen was "Kluswijs - van Elst" uit Scherpenzeel. Voor de nummer één van elke discipline ontving door de inbreng van dat bedrijf een mooie plaquette én een cadeaubon van dat bedrijf. De "Mitra" uit Scherpenzeel had voor alle prijswinnaars mooie bierpakketten beschikbaar gesteld en de "Vion" zeer mooie vleespakketten. Voorts waren er zogenaamde progressieprijzen bestaande uit een paar doosjes patronen voor de schutters welke ten opzichte van het jaar daarvoor een verbetering van hun prestaties vertoond hadden. Wapenhandel Janssen uit Veenendaal had daar een bijdrage in. Ook waren er aanmoedigingsprijzen voor alle deelnemers die niet in de prijzen waren gevallen, maar wel alle series hadden afgeschoten. Kortom, een prijzentafel om je vingers bij af te likken.

De wedstrijdcommissie bestaande uit Jan Groenewoud, Ad Verbeek en Martin Wigtman, verzorgden deze prijsuitreiking.

Allereerst werden de progressieprijzen uitgereikt. Daarna volgde nog een bijzondere prijs. Voor de schutters welke volle bakken hadden geschoten waren er namelijk ook prijzen. Maar dat bleef dit jaar bij één prijswinnaar. Daaruit blijkt dat zo'n prestatie toch wel uitzonderlijk is. Ad Verbeek had dit jaar maar liefst vier keer een complete serie van 300 punten geschoten. Daarvoor ontving hij een mooie sortering bieren van "De Mitra".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie