Afbeelding
Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Renswoude winnaar van transferperiode

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

REGIO - Aan de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is zaterdag een einde gekomen. Op het eerste oog lijkt tweedeklasser Renswoude de grote winnaar van de transfercarrousel. De smalle selectie van Henry Kalk krijgt dankzij de komst van zeven nieuwe spelers veel meer body.

De prestaties van Renswoude waren de afgelopen seizoenen uitstekend. Na het kampioenschap in de derde klasse D deden de 'Kraaien' het in de tweede klasse B ook uitstekend. Mede dankzij een sterk eindschot werden de degradatiezorgen ruim op tijd weggespeeld.

Aanwinsten

De goede prestaties misten hun uitwerking niet. Ronnie van Essen (Valleivogels), Edwin Rijnders (De Glind) en Jim van Hal (Renswoude) speelden al eerder op de Hokhorst, maar keren dus terug. Alle drie nemen ze een teamgenoot in hun kielzog mee. De zevende aanwinst is Marco Hoogendoorn, die dit seizoen in het tweede elftal van GVVV acteerde.

Renswoude stuit in de competitie naar alle waarschijnlijkheid opnieuw op Woudenberg, waar de selectie vijf spelers minder telt. De belangrijkste vertrekker is doelpuntenmachine Kevin Bakker. Supporters zullen benieuwd zijn wie volgend seizoen in de spits de honneurs waar zal nemen.

FC Lienden

Bakker verkast naar topklasser FC Lienden, ook de toekomstige werkgever van Erik van Eem. De middenvelder van Valleivogels verkoos het avontuur in de Betuwe boven een langer verblijf op De Bree-West. De Vogels zullen onder leiding van de nieuwe coach Roberto Klomp na de degradatie uitkomen als tweedeklasser.

Naast Van Eem vertrekken meer vaste waarden. Daar tegenover staat de komst van onder meer oud-prof Timothy Cathalina en diverse talenten uit de eigen vereniging.

Bij buurman Scherpenzeel zijn de veranderingen evenmin gering. Maar liefst tien nieuwelingen zullen zich in het blauwwit van de Zelers hullen, waaronder veel aanvallend ingestelde spelers. De meest aansprekende namen zijn Martijn van Ginkel (VVOP), Yatwing Law (Hercules) en Charif Benyessef (VRC).

Valleivogels

Nieuw: Roberto Klomp (coach, Apeldoornse Boys), Peter van de Pol (GVVV), Timothy Cathalina (Spakenburg), Joshua Akkerina (DTS Ede), Ramon Vink (De Glind) en Take van Hardeveld (Apeldoornse Boys), Jimmy de Greef, Remco van de Fliert, Wilbert Thomassen, Mark van de Brink en Daan van der Mark (allen uit A1 of 2e elftal).

Weg: Harrie Epskamp (coach, VVZ '49), Erik van Eem (FC Lienden-zondag), Wesley Rocourt (De Merino's), Erwin van Vlastuin (Renswoude), Ronnie van Essen (Renswoude), Peter van Prattenburg (WAVV), Alex van Eem (2e elftal DOVO) en Patrick van de Burgt (gestopt).

Renswoude

Nieuw: Ronnie van Essen (Valleivogels), Erwin van Vlastuin (Valleivogels), Edwin Rijnders (De Glind), Jeroen van Strijp (De Glind), Gerwin van Essen (Woudenberg), Jim van Hal (Woudenberg en Marco Hoogendoorn (GVVV).

Weg: Kevin van Deuveren (Scherpenzeel), Teus Blaauwendraat (Bunnik'73) en Martijn van Beek (gestopt).

Woudenberg

Nieuw: Geen.

Weg: Gerwin van Essen (Renswoude), Jim van Hal (Renswoude), Kevin Bakker (FC Lienden), Jeroen de Groote (gestopt) en Bjorn ter Maten (2e elftal).

Scherpenzeel

Nieuw: Martijn van Ginkel (VVOP), Tevfik Ceyar (Kozakken Boys), Hafid Charadi (Desto), Hicham Largo (FC Jeugd), Olav de Wit (SVPanter), Kevin van Deuveren (Renswoude), Yatwing Law (Hercules), Charif Benyessef (VRC), Tim Meijer (Delta Sports) en Faysal Aboud

(Kesteren).

Weg: Robin Koenders (Musketiers), Dion Kroesbergen (Musketiers), Recep Okumus (Fortissimo) en Koen Nijhuis (VRC), Burak Esen (DOVO), Frans Veldhuizen (gestopt).

advertentie
advertentie