Gemeenten blijven werkgevers in de Regio FoodValley adviseren

Ondernemend

De werkgelegenheid in de Regio FoodValley blijft zich positief ontwikkelen. Eerder verschenen berichten dat het aantal WW-uitkeringen in juni 2015 met bijna 6% afnam ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee loopt dit gebied voor op de rest van Nederland*. Onderdeel van de strijd tegen werkloosheid is de werkgeverssubsidie van totaal € 250.000,- die gemeenten uit de regio en de provincie Gelderland beschikbaar stelden. Deze subsidie werd verdeeld in de vorm van de Regio FoodValley-vouchers en sloeg zeer goed aan. De gemeenten roepen geïnteresseerde werkgevers op om zich snel aan te melden voor de subsidie, want er is nog een beperkt aantal vouchers beschikbaar.

*https://www.werk.nl/xpsitem/wdo_012997

Unieke kans voor ondernemers

Volgens Gerrie Ligtelijn-Bruins, wethouder Werk en Participatie in Ede, gaf het initiatief een boost aan twee kanten. Ze blikt terug op een succesvol jaar: "De vouchers zijn een unieke kans voor ondernemers. Ze geven een duwtje in de rug en bieden startende ondernemers bijvoorbeeld de mogelijkheid om in plaats van zelfstandig direct met een personeelslid aan de slag te gaan." De werkervaring die jongeren opdoen, helpt om de kloof tussen gevolgde en gevraagde opleiding te verkleinen.

Sterk arbeidsethos

De wethouder is zichtbaar trots op de ondernemersmentaliteit in de regio. "In onze regio hebben we altijd vrij goed banen kunnen creëren. Toen de crisis begon, zagen we de kracht van de ondernemers. Zij hebben veel mensen lang, soms zelfs te lang, in dienst gehouden. Daardoor kwam in onze regio de klap later dan in de rest van het land. Nu steken wij als gemeenten veel energie in het bedrijfsleven om datzelfde klimaat weer te stimuleren."

Werkgeversadvies vanuit gemeenten

Om het ondernemersklimaat en werkgeverschap aantrekkelijk te maken en te houden, kunnen werkgevers ook na afloop van het project met de Regio FoodValley-vouchers bij hun gemeente terecht. Het WerkgeversServicepunt regio FoodValley (WSP) pakt deze werkgeversdienstverlening op. Het team van WSP weet bijvoorbeeld alles over wet- en regelgeving, subsidies en kansen rondom de arbeidsmarkt.

Subsidie aanvragen

Zo lang de Regio FoodValley-vouchers beschikbaar zijn, kunnen geïnteresseerden nog een aanvraag indienen. Dit kan via www.regiofoodvalley-vouchers.nl of door te mailen naar regiofoodvalley-vouchers@ede.nl. Gemeente Ede coördineert deze aanvragen voor de gehele Regio FoodValley.

advertentie