Online platform voor meubelmakers De Kraft gelanceerd

Ondernemend

In januari is De Kraft gelanceerd; een (online) podium voor meubelmakers. Doel van het initiatief is om het publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met het vakwerk van talentvolle makers. Men kan op het platform zoeken op een product of meubelmaker in de buurt. Momenteel staan er vooral makers uit Utrecht en omgeving op, maar het doel is om full-time meubelmakers uit het hele land een podium te bieden.

Lokaal vakmanschap staat steeds meer in de belangstelling. Mensen willen graag weten waar en hoe een product is gemaakt en zoeken naar producten met een verhaal. Hiermee neemt de vraag naar unieke, ambachtelijk vervaardigde producten sterk toe. Dit geldt ook voor het werk van Nederlandse meubelmakers. De Kraft biedt aan meubelmakers en excellente studenten aan een meubelvakschool - via een profiel op het platform - de kans om hun visie en werk te presenteren.

Het idee

Initiatiefnemer René Voorberg is op het idee van De Kraft gekomen toen hij een kast kreeg in ruil voor een website die hij gemaakt had voor een meubelmaker. 'Veel mensen weten onze Nederlandse meubelmakers niet te vinden. Dat is jammer, want meubelmakers maken prachtige designmeubels die niet eens altijd duurder zijn dan meubels van de meubelboulevard. Via De Kraft willen we het wereldberoemde Dutch Design onder de aandacht brengen van de Nederlandse consument. Maar de ambities reiken niet tot de landsgrenzen. Werk van Nederlandse makers zou ook in een Chinees kantoor of Braziliaans huis moeten staan!'

Makers over het platform

Steef Bosma, mede-eigenaar van meubelmakers de gebroeders Bosma uit Utrecht is enthousiast over de Kraft: 'Bestaande platforms voor meubelmakers zijn erg nuttig als het gaat om het uitwisselen van kennis. De Kraft is een belangrijke aanvulling hierop, omdat het ons de kans geeft om rechtstreeks in contact te komen met klanten. Vooral met klanten die normaal gesproken niet zo snel hun meubels bij een meubelmaker zouden kopen.'

Veel interesse

In januari hebben zestien meubelmakers zich aangesloten bij De Kraft. Daarnaast werkt De Kraft samen met diverse partijen, zoals interieurarchitecten, woonwinkels en architectenbureaus om kruisbestuiving te bevorderen. De ambities van De Kraft beperken zich namelijk niet alleen tot het internet. In samenwerking met woonwinkels zal bijvoorbeeld een wisselende collectie van ontwerpen van aangesloten meubelmakers tentoon worden gesteld.

advertentie
advertentie