Afbeelding
P. (Pieter) Kamp

Bachconcert in Dorpskerk Woudenberg

29 juni 2022 om 11:30 Overig Deel je nieuws

Bachconcert Dorpskerk Woudenberg

In het kader van de serie Zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg wordt op zaterdag 9 juli een orgelconcert verzorgd door de Bachspecialist Paul Kieviet. Het concert begint om 16.00 uur. Het programma bestaat in zijn geheel uit composities van Johan Sebastiaan Bach De toegang is vrij. Wel is er de mogelijkheid van een vrije gift bij de uitgang.

Paul Kieviet begint het programma met de Sarabanda con Partite in C, gevolgd door Piéce d’Orgue in G. Verder speelt hij enkele onderdelen uit de Leipziger Chorale. Daarna speelt Paul Kieviet de Fuga in b en de Pastorale in F. Hij sluit af met Preludium en Fuga in C.

Paul Kieviet (1964) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken Orgel (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus) bij Arie J. Keijzer en Bernard Winsemius, Kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theorie der Muziek bij Jan Kleinbussink, Peter-Jan Wagemans en Ludwig Otten. Sinds 1984 is hij vaste bespeler van het Meere-orgel (1821) in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk, en daarnaast vanaf 1990 van het grote Leeflang-orgel (1952) in de Hervormde Kerk te Middelharnis. Rond deze orgels bouwde hij een uitgebreide en bloeiende lespraktijk op. Als docent muziektheorie is hij verbonden aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. In 1985 won hij het Nationaal Orgelconcours in de Hooglandse Kerk te Leiden. Improvisatie studeerde hij bij Arie J. Keijzer en aan de Internationale Zomeracademie te Haarlem bij Klaas Bolt. Hij concerteerde voor de radio, op CD en op vele plaatsen in ons land. Ook is hij actief als componist en improvisator. De rode draad door alle facetten van zijn werk wordt gevormd door een intensief bezig zijn met en een persoonlijke band met de orgelkunst van Johann Sebastian Bach. Inmiddels heeft hij op Goeree-Overflakkee bijna 80 Bachconcerten verzorgd.

De volgende concerten zijn op 23 juli met Duo Virtuoso met Reinier Korver (orgel) en Mark Brandwijk (vleugel), 6 augustus met Arjan Veen (orgel) en Francien Post (fluit) en op 20 augustus, met Maarten Kapel (orgel) en Christian Jongepier (trompet).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie