De nieuwe clubkampioenen van de Willaerruiters

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen week is er door de leden van de Willaerruiters een aantal wedstrijd onderdelen verreden om daaruit te kunnen bepalen wie met zijn of haar paard de clubkampioen van 2014 genoemd mag worden.

De aftrap was op maandagavond voor de menners het onderdeel dressuur.

De ponyruiters mochten op woensdagavond hun dressuur proef laten zien aan de jury. Heel spannend voor sommige, want alles moest natuurlijk netjes zijn. De pony moest netjes gewassen worden en de haren ingevlochten. Niet alleen de pony, maar zelf moesten de ruiters ook in een witte broek, laarzen gepoetst en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Voor een aantal was het dan ook de eerste echte wedstrijd!

Donderdagavond verreden de paarden hun dressuurproef. In alle klasse werd er gereden, zelfs een Z1 dressuur ruiter! De afmetingen van deze dressuurring moest speciaal voor deze amazone aan het einde van de avond aangepast worden.

Zaterdag was het een druk programma. In de ochtend werd er de vaardigheid gereden door de menners een fijn parcours met mooie lange lijnen.

De middag begon met het opbouwen van het hindernisparcours. De pony's mochten als eerst hun rondje springen en aansluitend de paarden die per klasse hun parcours mochten springen.

Als alle onderdelen samengevoegd worden komt daaruit de uitslag van de clubkampioenen van 2014. Als beste van de menners met haar pony's is geworden Melanie van de Bunt met Noran en Sylvester en bij de paarden Rien Doornenbal met zijn Fries Teade.

Denise Woudenberg met haar pony Woudenbergs Daylano mag zich clubkampioen pony's van 2014 noemen en bij de paarden Denise van den Broek met het paard Tatoo T van de trotse eigenaresse Thirsa van Veldhuisen die zich in 2013 met hetzelfde paard ook clubkampioen mocht noemen.

Een gezellige en natuurlijk een prestatie gerichte week door alle leden van de Willaerruiters. Elke week worden er lessen gevolgd en door middel van een onderlinge wedstrijd is het leuk om te zien welke resultaten er uiteindelijk worden neergezet. Terug kijkend op de afgelopen week is het uiteindelijk door ieders inzet een geslaagd evenement!

advertentie
advertentie