Stefan Stoffelsen tweede op Nederlands Kampioenschap luchtpistool

Sport

De Scherpenzeler Stefan Stoffelsen schoot afgelopen zaterdag een spannende finale op het Nederlands Kampioenschap luchtpistool op het Nationaal Sportcentrum Papendal nabij Arnhem.

Op zaterdag 19 september werden op Papendal de Nederlandse Kampioenschappen Luchtdrukwapens gehouden in de disciplines luchtgeweer staand en luchtpistool in alle categorieën. Per categorie werden de beste schutters uit Nederland uitgenodigd. Stefan Stoffelsen deed mee met luchtpistool junioren-A.

Het NK bestond uit een voorronde waarvan de top-7 dezelfde dag nog een finale schoten. De Scherpenzeler werd tweede in de voorronde en plaatste zich daarmee gemakkelijk voor de finale. De finale was voor hem een nieuwe ervaring omdat de 20 zenuwslopende schoten op commando gedaan werden. Ook werd elk schot met één cijfer achter de komma geregistreerd omdat de scores soms erg dicht bij elkaar lagen.

De meegereisde supporters zagen dat Stefan slecht begon met een 6,7. Gelukkig schoot hij daarna direct een 10,3 en 9,5 en was weer terug in de wedstrijd. Na 10 schoten begon de eliminatieronde en Stefan stond op rang 4. Na elke twee schoten zou de laatste telkens afvallen. Uiteindelijk zat Stefan bij de laatste drie. Zijn tegenstanders Nick Sloezarwij uit Veenendaal en Sander Nooij uit Purmerend. Nooij schiet regelmatig mee op Europees kampioenschappen en schoot deze wedstrijd zeer goed. De finale werd erg spannend toen Stefan en Nick beide een gelijke score van 150,3 hadden en er nog 1 schot geschoten moest worden voor de tweede of derde plaats. Nick haalde als eerste de trekker over en schoot een 10,3 terwijl Stefan zijn pistool even moest afleggen. Met uiterste concentratie schoot Stefan maar liefst een 10,6 en werd spectaculair tweede met 0,3 punten voorsprong op de Veenendaler. De eindscore van 177,5 was voor Stefan niet genoeg om Nooij te verslaan met 195 punten.

advertentie