Rabo Halve Marathon Renswoude

Sport

Op zaterdag 7 november vindt dit evenement voor de 31e keer in Renswoude plaats. Deelnemers kunnen zich tot en met donderdag 5 november inschrijven via www.inschrijven.nl. Ook op de dag zelf kan men zich nog inschrijven.

De organisatie van de RABO halve marathon is ook dit jaar weer in handen van de Sportvereniging 'Renswouw' en de Veenendaalse Atletiek Vereniging (VAV). Maar natuurlijk kunnen we ook dit jaar weer rekenen op vele vrijwilligers.

De start en finish in op het parkeerterrein van sportpark 'de Hokhorst'.

Ook dit jaar weer een Kidsrun, zij lopen 1000 meter. Kinderen 6 t/m 12 jaar kunnen hieraan deelnemen, vanaf 12.30 uur. Verder is er een prestatieloop over 5 km en een 10,5 km en een halve marathon. Alle afstanden gaan via verhard terrein. De deelnemers van de 5 km gaan om 13.00 uur van start. De deelnemers aan Rabo halve marathon starten dit jaar om 13.45 uur. De 10,5 km start om 14.00 uur. Zowel bij de 10,5 kilometer als de RABO halve marathon is er een prestatie- en wedstrijdloop. De route bestaat voor de deelnemers aan de halve marathon uit twee ronden, die voeren over snelle en verharde wegen. Langs die route treft men ook een tweetal verversingsposten aan.

Voor deelname aan de Kidsrun betaal je dit jaar 1 euro (bij na-inschrijving 1,50). Deelname aan de 5 km kost 8 euro, voor de 10½ km. 10 euro en voor de RABO halve marathon 11 euro. Inschrijven op de dag zelf kost 1 euro extra. Dit is inclusief de kosten van het registratiesysteem.

Voor de beste lopers zijn prijzen beschikbaar, zowel voor de senioren, de vrouwen en veteranen, afhankelijk van deelname ook voor andere klassen. Er is ook nu weer een extra prijs voor de beste regioatleet uit Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.

Voor het breken van het parcoursrecord is zowel bij de senioren alsook bij de vrouwen een extra bonusprijs beschikbaar van 100 euro.

Onder alle deelnemers, aanwezig bij de prijsuitreiking, worden extra prijzen verloot. Bij het voorinschrijven kunnen deelnemers een herinneringsmedaille kopen. Ook op de dag zijn nog medailles te koop (zolang de voorraard strekt).

De route bestaat voor de deelnemers aan de halve marathon uit twee ronden, die voeren over snelle en verharde wegen. Langs die route treft men ook een tweetal verversingsposten aan.

Start en finish zijn op het Sportpark 'de Hokhorst'.

advertentie