MHC de Holestick levert drie kampioenen in de zaal

Sport

Afgelopen weekend werd de laatste ronde gespeeld van het zaalhockey seizoen van MHC de Holestick. Voorafgaand maakte nog 3 teams kans op het kampioenschap.

Zaterdag aan het einde van de middag mocht Holestick MC1.1 aantreden in het hol van de leeuw tegen Schaerweijde MC4. Bij winst kon het kampioenschap veilig gesteld worden. In de laatste seconde wisten de dames het winnende doelpunt te maken waardoor het kampioenschap gevierd kon worden. De afsluitende wedstrijd tegen Phoenix MC3 deed daarna niet meer ter zake.

Zondag ochtend werden de meiden van Holestick MD1 al vroeg verwacht in Amerongen voor hun beslissende wedstrijden tegen Haaskamp MD1 en Nijkerk MD1. Bij 2x winst zou het kampioenschap zeker zijn geweest, Haaskamp werd met duidelijke cijfers verslagen maar helaas bleek Nijkerk een struikelblok. Hierdoor moesten de dames plaats nemen in de wachtkamer, het mogelijke kampioenschap werd uitgesteld en was afhankelijk van resultaten op andere velden. Vol spanning werd de terugreis ingezet om de meiden van Holestick MC1 aan te moedigen in de Breehoek. Pas laat in de ochtend kwam via een telefoontje, van een in de Breehoek aanwezig zijnde Barneveld supporter, het verlossende bericht. De enige concurrent had gelijk gespeeld waardoor ook daar een groot feest kon los barsten.

Op dat moment speelde Holestick MC1 hun finale wedstrijden tegen Spitsbergen MC3 en Barneveld MC1.2. De meiden van Holestick hadden aan 1 punt genoeg om kampioen te worden. Al in de eerste wedstrijd van het drieluik werden de benodigde punten binnen gehaald door een 4- 0 overwinning op Spitsbergen. De wedstrijd tegen Barneveld was een formaliteit maar werd in stijl afgesloten met een 5-2 overwinning waarna de kampioenen met muziek, spandoeken en prachtige bloemen boeketjes van Flowers only, gehuldigd werden in de zaal van de Breehoek.

advertentie