Geslaagd Openingstoernooi bij tafeltennisvereniging T.V.S.

31 augustus 2017 om 00:00 Sport

Jan van de Beek en Harm Jan van den Herik winnaars op Openingstoernooi bij T.V.S.

Op Maandag 28 Augustus jl. werd ter voorbereiding op de twee weken later startende competitie het zgn. "Openingstoernooi" gespeeld. Op dit toernooi, welke het eerste was van het "Van Braak Accountants toernooi circuit", werden de wedstrijden gespeeld volgens de normaal geldende regels om zodoende een optimale vormtest te kunnen zijn met het oog op de naderende competitie. Na de eerste ronde (best of three) werd er verder gespeeld met een winnaars- en een verliezers schema (best of five) waarin volgens het knock-out systeem werd gespeeld.

Bij de jeugd, die het spits afbeet, waren de halve finales zeer spannend. Eerst won titelverdediger Lars van Bruchem met 3-2 van Ruben Pater en daarna wist Harm Jan van den Herik na 14/12 winst op Pieter Barten in de beslissende vijfde game zich eveneens te plaatsen voor de finale. In de finale was het Harm Jan die toch wel verrassend gemakkelijk met 3-0 won van de winnaar van vorig jaar Lars. De derde plaats werd behaald door Pieter die met 3-2 won van Ruben. De winnaars mochten een fraaie medaille in ontvangst nemen.

Hoewel bij de senioren nog wat afwezigen waren (vakantie, vergadering, blessures) had iedereen er weer zin in om de onderlinge strijd aan te gaan. Ook de winnaar van vorig seizoen Jan van de Beek was van de partij. Na de diverse rondes en kruisfinales ging uiteindelijk de finale evenals vorig seizoen tussen Jan van de Beek en Geurt Geurtsen. In tegenstelling tot vorig seizoen, toen Jan eenvoudig won, was het nu een spannende partij waarin Geurt bij een 7-1 voorsprong in de beslissende vijfde game op de overwinning leek af te stevenen maar Jan wist het tij toch nog te keren en zegevierde via een enorme eindsprint alsnog met 11/8 waardoor hij met 3-2 de eerste toernooizege van het seizoen pakte. In de verliezersronde toonde Gerrit Barten zich de sterkste, hij was in de "kleine finale" met 3-1 de baas over Bart van Vugt. Voor beide winnaars was er een waardebon waarmee ze hun prijs naar eigen keuze kunnen bepalen.

Ook in dit nieuwe seizoen kunnen er nog nieuwe leden bij bij T.V.S., belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om eens te komen kennismaken met de tafeltennissport. Kom gerust eens langs op de maandagavond in "de Breehoek" om een balletje te slaan.